Napoleono pyragas yra vienas populiariausių ir mėgstamiausių desertų Rusijoje. Jį sudaro daugybė plonų sluoksnių pyragaičių, pamirkytų švelniame kreme, kurio pagrindą sudaro grietinėlė arba sviestas.
Napoleono pyragas turi daugybę receptų variantų. Įvairiose šalyse jis ruošiamas savaip, naudojant skirtingus kremus ir dekoracijas. Tačiau klasikinis receptas apima sluoksniuotą tešlą, kremą ir vanilę.
Šiandien Napoleono pyragą galima nusipirkti parduotuvėje arba užsisakyti konditerijos parduotuvėje. Tačiau su meile ir rūpesčiu pagamintas naminis pyragas visada bus skanesnis ir aromatingesnis.
Ingredientai plutai:
Miltai – 1,120 g;
Sviestas – 600 g;
Pienas – 270 g;
grietinė – 150 g;
Kiaušiniai – 3 vnt.;
Druska – 1 šaukštelis.
Ingredientai kremui:
Kiaušiniai – 4 vnt.;
Pienas 3,2% – 1 litras;
Kukurūzų krakmolas – 4 šaukštai;
Cukrus – 400 g;
vanilinis cukrus – 20 g;
Sviestas – 130 g;
Grietinėlė 33% – 500 ml.
Napoleono pyrago paruošimas:
Miltus persijokite, padarykite duobutę ir įtrinkite šaltu sviestu. Sviestą ir miltus sutrinkite į trupinius. Svarbu, kad sviestas nepradėtų tirpti.
Miltus pasūdykite, trupiniuose padarykite duobutę, įmuškite kiaušinius, supilkite grietinę ir išmaišykite. Į duobutę supilkite pieną, užminkykite tešlą ir surinkite į rutulį.
Padalinkite tešlą į dvi dalis, o tada padalinkite kiekvieną į 6 dalis, suformuodami kolobokus. Padėkite bandeles po maistine plėvele į šaldytuvą 1 valandai.
Kremui kiaušinius įmuškite į puodą, suberkite klasikinį ir vanilinį cukrų. Į mišinį supilkite krakmolą ir gerai išmaišykite ingredientus.
Į mišinį supilkite pieną, išmaišykite ir virkite, kol užvirs. Užvirus grietinėlę virkite 30 sekundžių, nukelkite nuo ugnies ir supilkite sviestą, išmaišykite.
VKontakt kremą uždenkite maistine plėvele ir palikite atvėsti. Tešlos rutuliukus iškočiokite plonais, vienodais sluoksniais. Naudodami keptuvės dangtį, galite gaminti net pyragus.
Pyragėlius subadyti šakute ir pašauti į 210 laipsnių orkaitę 7-10 min. Kremui šaltą grietinėlę plakite mikseriu iki purios masės, į kremą keliais etapais supilkite kremą.
Kiekvieną pyragą sutepkite kremu ir sudėkite tortą. Torto šonus taip pat patepame kremu. Pyragų likučius ar vieną iš pyragų sutrinkite iki trupinių, pabarstykite juo pyragą.
Iškepus pyragą reikėtų palikti šaldytuve 2-3 valandoms, kad susigertų. Rezultatas yra subtilus Napoleono pyragas su labai skaniu kremu.