Naminis mėtų sirupas gaivina ne tik vasarą. Paprastas receptas tobulo skonio

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Jei mėgstate mėtų aromatą ir norėtumėte jį išlaikyti ištisus metus, štai kaip tai pasiekti. Tereikia patiems pasigaminti naminio mėtų sirupo. 

Mėtų sirupo tiekimas namuose ištisus metus turi daug privalumų. Galite jį naudoti norėdami padaryti ypatingus desertus, pasigaminti nuostabų mojito, kupiną skonio, arba tiesiog sumaišyti su vandeniu ir gausite greitai pagaminamą gėrimą . Ir tai tik pagrindiniai patarimai, kaip jį naudoti, nes juo galite pagardinti bet ką, ką tik sugalvojate. Taigi tereikia surinkti šviežių mėtų ir rasti laiko.

Sudedamosios dalys ir paruošimo procesas

Jums reikės:

  • 500 gramų mėtų
  • Du kilogramai cukraus
  • Vienas citrinos gabalėlis
  • Vienas litras vandens
  • Didelis puodas
  • Du dubenys
  • Kiaurasamtis
  • Peilis
  • Pjaustymo lenta
  • Nesandarus šaukštas

Pirma, ką tik nuskintas mėtas kuriam laikui atidėkite, kad iš žiedų ir lapų išlįstų visi vabzdžiai, kuriuos galbūt nesąmoningai parsivežėte namo. Tada nuplėškite jo lapus nuo kietų stiebų ir pašalinkite pažeistus . Tačiau nieko neišmeskite, nes galite panaudoti net stiebus ir pažeistas dalis. Gerus lapus atvėsinkite šaldytuve. Dabar paimkite puodą ir įpilkite į jį litrą vandens.

Suberkite vieną kilogramą cukraus ir kaitinkite, kol cukrus visiškai ištirps. Tada į gautą sirupą supilkite ką tik išmestus lapus ir stiebus. Uždarykite puodą dangčiu, pašildykite turinį iki virimo temperatūros , tada sumažinkite temperatūrą iki minimumo ir leiskite burbuliuoti 5 minutes. Tada atidėkite puodą ir palaukite 6 valandas, kol mišinys atvės.

Iš lapų galite išsivirti stiprios arbatos

Dabar paimkite kiaurasamtį ir juo išimkite iš puodo visas šakeles ir lapus, kad liktų tik grynas sirupas. Kad neišmestumėte net dalelės vertingo sirupo, likučius perkoškite per kiaurasamtį į dubenį ir supilkite atgal į puodą . Dabar vėl uždėkite puodą ant ugnies ir suberkite likusį kilogramą cukraus. Dar kartą užvirkite ir per tą laiką apdorokite citriną.

Gerai nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais ant lentos, tada sumeskite į puodą ir palikite virti apie 5 minutes. Sudėkite atvėsintus mėtų lapelius ir visus panardinkite į sirupą, niekas neturi iškilti virš paviršiaus . Vėl užvirkite, tada atidėkite ir palikite infuzuoti dar 6 valandas. Po to bilietus reikia pažvejoti, bet neišmesti. Galite juos naudoti, pavyzdžiui, arbatoje.

Supilkite sirupą į kitą puodą ir šį kartą paskutinį kartą užvirinkite. Po to paimkite švarius indus , kuriuose laikysite sirupą, ir užpildykite juo . Leiskite atvėsti kambario temperatūroje ir laikykite vėsioje, šešėlinėje vietoje.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.