Lydytas sūris tapo vienu iš svarbių visaverčių pusryčių ingredientų. Tepame ant sumuštinių, dedame į blynus ir net sūrio pyragus, skrebučius, blynus.
Daugelis žmonių neįsivaizduoja kito užpilo salotoms ar užkandžiams nei lydytas sūris. Tačiau mes nuolat perkame šią prekę parduotuvėje. Ar žiūrėjote į kompoziciją? Jei pradėsite skaityti, iš ko gaminami parduotuvės sūrio pyragaičiai, galite išmokti periodinę lentelę…
Pabandykite patys pasigaminti kreminį sūrį. Kai kas gali manyti, kad sūris negali būti pagamintas be specialios technologijos. Bet tai tik išradimai, jei norite, galite gaminti bet ką!
Ingredientai lydytam sūriui:
varškės sūris 9% – 1,2 kg;
druska – 2 šaukšteliai;
sviestas – 160 g;
soda – 1,5 šaukštelio;
vištienos kiaušiniai – 2 vnt .;
citrinos rūgštis – 0,5 šaukštelio.
Lydyto sūrio paruošimas:
Talpykloje sumaišykite varškę, sviestą, soda, kiaušinius ir citrinos rūgštį. Produktus sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.
Gautą masę perkelkite iš indo į keptuvę ir virkite ant vidutinės ugnies 12 minučių. Kai tik varškė išsilydys, reikia pasūdyti ir išmaišyti.
Pasibaigus kepimo laikui, sūrio mišinį reikia įdėti atgal į maišytuvą. Vėl plakite mišinį iki vientisos masės, bandydami suskaidyti visus gumuliukus.
Be to, mišinį virkite puode, kol ant paviršiaus susidarys burbuliukai. Prieš tęsdami su sūriu, palaukite, kol masė atvės 10 minučių.
Paruoštą sūrį supilkite į indus, kad sukietėtų. Masės paviršių uždenkite plėvele ir palaukite, kol visiškai sukietės. Procesas trunka 2 valandas.
Prieš pildydami formeles, įdėkite mėgstamo įdaro.
Taip gausite sūrį su pievagrybiais, kumpiu, žolelėmis ir kitais įdomiais produktais.