Naminis dėdė Bensas. Skanios cukinijų salotos žiemai: paprastas receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Labai įdomus ir paprastas cukinijų užkandžio su saldžiaisiais pipirais ir pomidorais receptas. Salotos gaunasi minkštos, malonios, aromatingos, su švelnia aštrumo nata.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

nuluptos cukinijos, 1,300 g;
saldžiosios paprikos, 3 vnt;
svogūnai ir pomidorai po 5 vnt.;
druskos, 1 valgomasis šaukštas;
cukraus, 5 šaukštai;
augalinis aliejus, 100 g;
pomidorų pasta, 5 šaukštai;
actas 9%, 4 šaukštai;
vanduo, 500 ml.
Virimo procesas

Cukiniją supjaustykite kubeliais, o svogūną – ketvirčiais.

Pomidorus supjaustykite gabalėliais, o saldžiąją papriką supjaustykite mažomis juostelėmis.

Vandenį sumaišykite su pomidorų pasta – naudokite kokybišką, tirštą padažą. Įpilkite druskos, cukraus, augalinio aliejaus ir užvirinkite.

Suberkite cukinijas, išmaišykite ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir troškinkite 10 minučių.

Įberkite saldžiosios paprikos ir užvirę troškinkite 10 minučių.

Sudėkite svogūną ir taip pat troškinkite 10 minučių.

Sudėkite pomidorus ir troškinkite 10 minučių.

Supilkite actą, išmaišykite ir išjunkite ugnį.

Karštas salotas sudėkite į sterilizuotus stiklainius, užsukite dangtelius, apverskite stiklainius ir suvyniokite, kol atvės.

Konservus laikome rūsyje arba sandėliuke, balkone.

Salotos skoniu labai primena moliūgų ikrus, tik stambesniais gabalėliais, bet tai užkandžiui suteikia ryškų ir sodrų visų daržovių skonį.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Taip pat skaitykite:  Turbūt geriausias receptas iš cukinijų: tobulas troškinys
Patiko? Pasidalink! Ačiū.