Bananai suteikia daugybę galimybių juos modifikuoti. Ateikite ir mėgaukitės su mumis receptu, kuris mūsų regione dar nėra taip gerai žinomas kaip sumuštinis su bananais.
Bananų pyrago istorija prasidėjo Lotynų Amerikoje, iš kur bananai išplito visame pasaulyje. Prisimeni filmą Banana Joe? Ten iš bananų jėgų pasisėmė ne tik Budas Spenceris. Bananuose yra daug kalio, skaidulų, vitamino C, vitamino B6 ir antioksidantų, kurie prisideda prie geros širdies sveikatos, virškinimo ir visos imuninės sistemos. Tropinėse šalyse bananai yra vienas pagrindinių maisto produktų.
Bananų pyragas yra kelių sluoksnių
Europoje bananai išpopuliarėjo tik XX amžiuje, kai jie buvo pradėti importuoti. Nuo šio momento jie buvo pradėti naudoti gaminant maistą . Bananų pyragas – tai desertas, susidedantis iš kelių sluoksnių, pamirkytų bananų tyrės pagrindu pagamintame kreme. Jo istorija prasidėjo praėjusio amžiaus ketvirtajame dešimtmetyje, kai JAV ir Europoje pradėjo pasirodyti pirmieji receptai. Paruošime šiuolaikišką bananų pyrago variantą.
Ingredientai tešlai
- 4 kiaušiniai
- 120 g cukraus
- 120 g miltų
- žiupsnelis druskos
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
Ingredientai kremui
- 2 bananai
- 300 g grietinės
- 2 šaukštai cukraus
- 1 g vanilės ekstrakto
- 1,5 arbatinio šaukštelio krakmolo
- 80 g sviesto
Ingredientai glaistui
- 200 ml verdančio vandens
- 3 šaukštai kondensuoto pieno
- 50 ml karamelės
- 50 g šokolado
Bananų pyrago paruošimas
- Kiaušinius dubenyje išplakti su druska ir cukrumi iki putų. Į kiaušinių masę pamažu įsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išmaišykite.
- Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą.
- Kepame 180 laipsnių temperatūroje 35 minutes.
- Kremui bananus plakite su šaukštu grietinės, kol susidarys tyrelė. Supilkite į puodą, suberkite cukrų ir likusią grietinę, tada vanilės ekstraktą ir krakmolą.
- Virkite mišinį ant vidutinės ugnies, kol sutirštės, tada leiskite atvėsti atskirame dubenyje. Nepamirškite uždengti maistine plėvele, kad paviršius neišdžiūtų.
- Kūną perpjaukite į dvi dalis. Sviestą išplakti iki baltų, tvirtų smailių, palaipsniui supilti grietinėlę.
- Sutirštintą pieną išmaišyti verdančiame vandenyje ir pamirkyti juo skerdenas. Juos taip pat pamirkome karamelėje.
- Kiekvieną kūną patepkite kremu. Tortą surinksime.
- Šonus taip pat patriname kremu.
- Papuošti tarkuotu šokoladu.