Naminės Sūrio lazdelės iš kefyro ir pasukų: atlikite toliau nurodytus veiksmus ir visą kalną paruošite per 10 minučių

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Sūrio lazdeles mėgsta visi ir jų paklausa parduotuvėse yra didelė. Tačiau galbūt nė neįsivaizdavote, kaip lengva juos išsikepti namuose. Daugiau niekada net nepasieksite nupirktų.

Skirtingai nei parduotuvėje pirktos, naminės sūrio lazdelės yra dar universalesnės. Jie puikiai tiks kaip skanėstai įvairioms šventėms ir vakarėliams, bet tiks ir kaip užkandis keliaujant ar tiesiog pusryčiams . Jūs neturite jaudintis dėl komplikacijų. Paruošimas neužtrunka ilgiau nei kelias minutes ir reikia tik pačių pagrindinių ingredientų, kurie kainuoja kelias kronas ir jų visada turite namuose.

Naminėms sūrio lazdelėms jums reikės:

  • Kefyras arba pasukos – 250 ml
  • kiaušinis – 2 vnt
  • paprasti miltai – 450 g
  • kepimo soda – 1 šaukštelis
  • druska – 1 šaukštelis
  • sūris – 100 g
  • pavasarinis svogūnas
  • krapų ar kitų žolelių pagal skonį

Tęskite taip

Išimkite visus ingredientus iš šaldytuvo maždaug prieš pusvalandį ir leiskite jiems sušilti iki kambario temperatūros. Dėl to jie geriau įsilies į tešlą , o batonėliai bus geresnės konsistencijos. Nors ingredientus galima naudoti ir šaltus, rekomenduojame šio žingsnio nepraleisti.

Į dubenį supilkite kefyrą ir įberkite druskos ir soda arba kepimo miltelių. Į masę įmuškite du kiaušinius ir plakite visus ingredientus iki vientisos masės . Sūrį stambiai sutarkuokite, svogūną ir kitas žoleles smulkiai supjaustykite ir suberkite į mišinį.

Galiausiai paprastus miltus persijokite per smulkų sietelį, kad neliktų gumuliukų, keliais žingsniais įmaišykite į kompoziciją, kad susidarytų nelipni, stangri ir elastinga tešla. Iš jo iškočiokite ploną maždaug 4 milimetrų storio paplotėlį ir picos pjaustytuvu supjaustykite maždaug 1 centimetro pločio juostelėmis. Jei reikia, dar padalinkite juos į pusę.

Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ant viryklės ir kepkite pagaliukus ant nedidelės ugnies iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Jei norite sveikesnio varianto, užuot kepę, ant kepimo popieriumi išklotos skardos išdėliokite tešlos juosteles , apšlakstykite jas aliejumi ir kepkite iki auksinės spalvos iki 180°C įkaitintoje orkaitėje. Tokiu atveju galite juos pabarstyti trupučiu sūrio ar sezamo sėklų.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.