Naminės keptos bulvės su grybais. Paprastas receptas kiekvienai dienai

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Vienas iš paprasčiausių, bet ir skaniausių, todėl daugelio mėgstamas patiekalas – keptos bulvės su grybais. Dalinuosi savo paslaptimis.

Virimui jums reikės šių ingredientų :

  • bulvės, 800 g;
  • grybai, 200 g;
  • svogūnas, 1 vnt.;
  • sviestas, 20 g;
  • druskos, pipirų, česnako, krapų, aliejaus.

Virimo procesas

Visų pirma, grybus supjaustome dideliais gabalėliais.

Apkepkite juos įkaitintame aliejuje, apversdami. Grybų sūdyti dar nereikia.

Supjaustykite bulves bet kokia tvarka. Kaip jums labiau patinka. Išdžioviname bulves.

Išimkite grybus iš keptuvės.

Sudėkite bulves ant keptuvės ir kepkite ant stiprios ugnies apie 3–4 minutes, kol taps auksinės rudos spalvos. Kepti be dangčio.

Kepkite ant stiprios ugnies iš vienos pusės iki auksinės rudos spalvos.

Dabar sumažinkite ugnį ir tiesiog kepkite bulves.

Svogūną supjaustykite kubeliais, česnaką smulkiai supjaustykite.

Į beveik paruoštas bulves suberkite svogūnus, šiek tiek pašildykite ant viršaus ir apverskite.

Kepkite indą maišydami, kad svogūnas nesudegtų.

Sudėkite sviestą ir grybus, pasūdykite bulves, išmaišykite ir troškinkite ant viryklės kelias minutes.

Suberkite česnaką ir krapus, išmaišykite ir nukelkite nuo viryklės.

Tokį apetitą keliantį ir labai skanų patiekalą patiekiame su marinuotais pomidorais ar agurkais, įvairiomis salotomis.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.