Daugelis žmonių galėtų didžiuotis savo pomėgiu šaltiems mėsos gaminiams ir dešroms. Tačiau tai brangūs maisto produktai, tačiau šio recepto dėka galite pasigaminti mėgstamą skanėstą namuose.
Daugelis žmonių jau yra patyrę tą jausmą, kai ragauja mėgstamos dešros, tačiau kaina parduotuvėje tiesiog atbaido. Mėgstamo skanėsto jis mieliau neperka, o po to kankinasi namuose, nes trokšta dešros . Kiti sutinka su šia kaina ir išleidžia pinigus užkandžiui. Šio recepto dėka išmoksite pasigaminti puikią dešrą patogiai savo namuose. Paragavę dešros parduotuvėje daugiau niekada nenusipirksite.
Ko tau prireiks
- 800 g jautienos širdies
- 400 g vištienos krūtinėlės
- 3 svogūnai
- 800 g jautienos kepenėlių
- 750 g taukų
- 1 visa česnako skiltelė
- 2 arbatiniai šaukšteliai kvapiųjų pipirų
- 3 arbatinius šaukštelius druskos
- lauro lapelis pagal skonį
Viską supjaustykite ir leiskite virti
Pirmiausia reikia stambesniais gabalėliais supjaustyti širdį, taukus, kepenėles ir vištieną. Mažesnį taukų kiekį palikite nuošalyje. Pirmiausia į puodą suberkite susmulkintas širdeles ir virkite apie 20 minučių. Praėjus šiam laikui, į puodą galite įdėti vištieną, taukus, kapotas kepenėles ir lauro lapą. Viską gerai išmaišykite ir kepkite dar 30 minučių.
Paruoškite mėsmalę
Išvirę viską iš puodo supilkite į dubenį. Paruoškite mėsmalę ir indą, į kurį pateks sumalti ingredientai. Visą dubenėlio turinį pamažu sumalkite trintuvu . Taip gausite maltą mišinį, kuris vėliau tiks dešrai įdaryti. Dabar galite išvalyti malūnėlį, jo nebereikės.
Pakepinkite svogūną
Smulkiai supjaustykite visus 3 svogūnus. Paruoškite tinkamą keptuvę ir uždėkite ant jos taukų gabalėlį, kurį pradžioje atidėjote. Ant šio taukų gabalėlio pakepinkite svogūną . Tada į mėsos mišinį suberkite pakepintą svogūną, į kurį įspauskite česnaką. Skiedinyje sumalkite naujus prieskonius, kuriuos kartu su druska taip pat subersite į mišinį. Viską kruopščiai išmaišykite.
Galite užpildyti korpusą
Sumaišius mišinį, laikas paruošti apvalkalą ir pradėti pildyti. Visiškai užpildykite visą apvalkalą išvirtu mišiniu. Visada reikia užrišti apvalkalą kiekviename gale ir pradurti dantų krapštuku. Taip užtikrinsite, kad kepant dešra neatsidarys, o mišinys nepateks į puodą.
Lieka paskutinis žingsnis
Užpildžius visas žarnas, jums liko paskutinis žingsnis. Paimkite puodą ir įpilkite į jį vandens. Įdėkite užpildytas dešreles į vandenį ir virkite maždaug 5–7 minutes . Praėjus šiam laikui, galite išimti dešreles iš puodo ir viskas. Šio recepto dėka galėsite pasigaminti skanių naminių dešrelių patogiai savo namuose. Paragavę kitos dešros niekada nenusipirksite.