Pirmieji bandymai gaminti dešras buvo atlikti senovės Kinijoje. Dešrų receptai 500 m. po Kr. buvo labai primityvūs.
Kodėl kinams reikėjo gaminti dešreles? Nes ši mėsa ne taip greitai genda. Tai leido šiuo delikatesu mėgautis kelyje arba laikyti šventėms.
Natūralu, kad senovės žmonės neturėjo plėvelės ar kitų laikymo medžiagų. Jie naudojo galvijų žarnas, iš kurių gamindavo dešras.
Šiuolaikiniame pasaulyje turime daug išteklių dešroms gaminti. Kartą paragavęs naminės dešros, niekada daugiau nepirksite pirktinės.
Naminės dešros ingredientai:
- vištienos krūtinėlė – 2 vnt.;
- druska – 15 g;
- kiauliena – 3 kg;
- cukrus — 3 g;
- kiaulienos taukai – gabalėlis;
- kvapieji pipirai – ⅕ arb. šaukštelis;
- juodieji pipirai – 3 g;
- maltos kalendros – 2 g;
- česnakas – 2 gvazdikėliai;
- grūdėtos garstyčios – arbatinis šaukštelis;
- alus – ⅓ butelio.
Naminių dešrų gaminimas:
Vieną vištienos krūtinėlę ir pusę likusios mėsos sumalkite mėsmale. Kitą kiaulienos pusę, įskaitant taukus, supjaustykite mažais kubeliais. Maltą mėsą sumaišykite su kubeliais pjaustyta mėsa.
Į mėsos mišinį įberkite druskos, kvapiųjų pipirų, juodųjų pipirų, kalendros ir garstyčių. Česnako skilteles perspauskite per presą ir įmaišykite česnaką į mėsą su alumi.

Plakite mišinį mikseriu iki vientisos masės. Sudėkite maltą mėsą į puodą ir šaldykite 8 valandas.
Šiam receptui rekomenduojame naudoti kiaulienos žarnas, nes taip dešra bus natūralesnė. Įkiškite maltą mėsą į žarnas ir suriškite abu galus virtuviniu siūlu.
Suformuokite dešrą į žiedą ir keliose vietose pradurkite iešmeliu, kad išleistumėte orą. Sudėkite dešrą į kepimo indą arba ant kepimo skardos.
Kepkite dešrą 170 laipsnių temperatūroje apie valandą.

Kaip matote, naminės dešros gaminimas yra paprastas. Ir galiausiai mėgausitės natūraliu produktu.

Aš esu Kristina Muraliova – man rašymas yra būdas dalintis tuo, kas įdomu ir svarbu. Kuriu naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat lengvesnį turinį – maisto receptus bei horoskopus. Stengiuosi, kad kiekvienas lankytojas rastų ne tik naudingos informacijos, bet ir įkvėpimo ar pramogos kasdienai. Mano tikslas – paprastai ir aiškiai pateikti turinį, kuris praturtina ir sudomina.
