Naminė duonos gira. Natūralus, gazuotas ir su sodriomis putomis

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Ši gira ruošiama tik iš natūralių produktų, pasirodo pati tikriausia, sveikiausia ir skaniausia bei puikiai numalšina troškulį.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

– juoda duona, 400 g;

– vanduo, 4 l;

– šviežios mielės, 10 g;

– cukrus, 150 g;

– razinos, 50 g.

Virimo procesas

Įkaitinkite orkaitę ir išdžiovinkite duonos gabalėlius. Tai geriau daryti šiek tiek pravertus orkaitės dureles, kad išgaruotų drėgmė ir duona greičiau išdžiūtų. Retkarčiais pamaišykite gabaliukus ir kepkite iki auksinės rudos spalvos. Būkite atsargūs, kad nesudegtumėte, kitaip gira bus nemalonaus skonio ir aromato.

Supilkite gabalėlius į stiklinį indelį (3 l), užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite dangčiu ir palikite per naktį.

Per 4 sluoksniais perlenktą marlę perkoškite skystį į puodą, išspauskite mišinį, grąžinkite duoną į stiklainį, vėl užpilkite 2 litrais verdančio vandens, išmaišykite ir palikite 2 val.

Supilkite į puodą per marlę.

Mieles sumaišykite su nedideliu kiekiu skysčio iš keptuvės, išmaišykite iki vientisos masės ir supilkite mišinį į girą. Čia suberkite razinas ir cukrų, išmaišykite, uždenkite keptuvę dangčiu ir palikite 8 val.

Supilstykite į butelius, uždarykite dangtelius ir padėkite į šaldytuvą. Geriau palikti 6 valandoms arba nakčiai.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.