Norėdami paruošti naminę dešrą pagal paprastą receptą, jums nereikia jokios specialios įrangos, tereikia pergamentinio popieriaus ir puodo vandens. Sultingą vištienos faršą vyniosime į pergamentą su prieskoniais ir sūrio gabalėliais: šios dešros skoniu nepalyginsime su parduodama parduotuvėse.
Norėdami paruošti dešrą, paimkite pusę kilogramo vištienos, 100 gramų vištienos šlaunelių mėsos, 100 mililitrų grietinėlės, 2 skilteles česnako, 2 kiaušinių baltymus, 50 gramų sūrio, 1/3 šaukštelio vištienos prieskonių, 1/2 šaukštelis druskos, maltų juodųjų pipirų.
Filė supjaustykite mažais gabalėliais, sutrinkite trintuvu kartu su baltymais, šaukšteliu krakmolo ir 100 mililitrų grietinėlės. Šiame etape galite pridėti mėgstamų prieskonių.
Gautą masę perkelkite į dubenį. Į jį supjaustykite mėsą iš vištienos šlaunelių, taip pat susmulkintą sūrį mažais kubeliais, perspauskite česnaką ir išmaišykite. Gavome gana tankų ir tuo pačiu švelnų faršą.
Dėkite ant kepimo popieriaus, suformuokite dešros kepaliuką ir suriškite storu siūlu.
Ruošinį suvyniojame į maišelius, nuleidžiame į verdantį vandenį ir verdame po dangčiu nuo užvirimo 35 minutes ant vidutinės ugnies.