Šis sūrus kepamas skanėstas jums tikrai patiks, nepaisant to, kad receptas kilęs iš tolimųjų Rytų Azijos ir mums kiek neįprastas.
Šis receptas iš pradžių yra korėjietiškas. Mums skonių derinys gal kiek neįprastas, bet Azijos virtuvės mėgėjai tikrai nudžiugins, o kiti pagal šį receptą gali tapti Azijos virtuvės mėgėjais . Receptą tikrai verta išbandyti, nes jis visai nesudėtingas, o ingredientai dažniausiai nekelia problemų. Tad nedvejokite, gaminkite tešlą ir išsikepkite šį gėrį patys. Tikrai nepasigailėsite.
Korėjietiško česnakinio sūrio duonos ingredientai
- Duonos tešla
- 200 gramų duonos miltų
- 120 mililitrų vandens
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštas cukraus
- Pusė arbatinio šaukštelio sausų mielių
- Pusė arbatinio šaukštelio druskos
- Česnakinis sviestas
- 2 šaukštai lydyto sviesto
- 2 šaukštai grietinėlės sūrio
- Pusė šaukšto išspausto česnako
- Sūrio pabarstukai
- 280 gramų mocarelos
- Parmezano pagal skonį
- Raudonėlio pagal skonį
- Dip
- Pomidorų padažas pagal skonį
- Medus pagal skonį

Korėjietiškos česnakinės duonos su sūriu ir padažu ruošimas
Pradėkime nuo duonos tešlos gaminimo. Į dubenį supilkite miltus, sausas mieles, druską ir cukrų. Sumaišykite visus sausus ingredientus. Paruoškite vandenį puodelyje , kurio temperatūra yra tik šiek tiek aukštesnė už žmogaus kūno temperatūrą . Miltus ir kitus ingredientus užpilkite 120 mililitrų tokio šilto vandens. Išmaišykite ir, jei įmanoma, pradėkite dirbti su tešla rankomis. Kai jis susilies, įpilkite alyvuogių aliejaus ir rankomis įmaišykite į tešlą.

Po kurio laiko tešla nustos lipti prie rankų ir dubens šonų ir bus gražiai lygi. Iš jo padarykite nedidelę bandelę, įdėkite į dubenį ir uždenkite švariu rankšluosčiu arba uždenkite dubenį maistine plėvele. Dubenį su tešla palikite šiltoje vietoje pakilti. Tai turėtų užtrukti apie 40 minučių . Tešlos tūris žymiai padidės. Prieš tai paruoškite česnakinį sviestą, sumaišydami visus išvardytus ingredientus iki vientisos masės, o sūrį sutarkuokite, kad apteptumėte duoną.
Pakilusią tešlą išimkite iš dubens, lengvai apdorokite ir padalinkite per pusę. Ant kilimėlio per pusę suformuokite bandelę, pabarstykite miltais ir susukite į stačiakampį paplotėlį. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir ant jos perkelkite iškočiotą blyną . Tolygiai ištepkite puse česnakinio sviesto, pabarstykite pusę tarkuoto sūrio ir šiek tiek raudonėlio. Tada pašaukite į iki 210 laipsnių Celsijaus įkaitintą orkaitę ir kepkite duoną apie 8-10 minučių iki auksinės spalvos. Taip pat sudėkite kitą tešlos pusę.

Šiltą iškeptą duoną aštriu picos peiliu supjaustykite siauromis stačiakampėmis porcijomis, kurias panardinsite į padažą. Padažą galite pasigaminti tiesiog sumaišę medaus ir pomidorų padažą, kad padažas jums patiktų . Jei medaus ir pomidorų tyrės derinys atrodo kiek per laukinis, galite naudoti mūsų seną gerą kečupą, bet suprantame, kad jis nebeskamba taip egzotiškai. Duoną geriausia patiekti šiltą su lydytu sūriu.

Paskutinis patarimas
Sumanūs skaitytojai tikrai supras, kad ką tik pristatėme savotišką korėjietišką picos versiją. Šia dvasia taip pat bus nešamas mūsų įprastas arbatpinigių pabaigoje. Ant iškočiotos tešlos ant picos galite dėti viską, kas patinka. Pradėkite nuo pomidorų tyrės arba kečupo , tęskite su kumpiu, tunu, vištiena, dešra ar saliamiu. Taip pat galite įdėti svogūnų, pomidorų, alyvuogių ir kitų daržovių gabalėlių. Ir, kaip įprasta, pasiūlymą pabarstykite sūriu. Tada įdėkite klasikinį kepimą ir turėsite puikią visiškai naminę picą.
