Salotų paruošimas daugeliui žmonių užtrunka labai mažai laiko, todėl tokio tipo patiekalas yra pats mėgstamiausias šventėms. Tačiau salotos ne visada būna skanios. Koks laimikis?
Faktas yra tas, kad norint paruošti skanias salotas, reikia laikytis tam tikrų taisyklių.
Pavyzdžiui, jūs turėtumėte virti daržoves savo uniformoje. Taip jie išsaugo daugiau skonio. Po virimo ir kepimo negalima iš karto supjaustyti ir sumaišyti komponentus salotose. Tai sukels šalto ir karšto maisto pusiausvyros sutrikimą, todėl košės.
Laikydamiesi šių minimalių taisyklių, galite paruošti puikias salotas. Parodysime, kaip pasigaminti salotas „Mylimas vyras“.
Ingredientai salotoms „Mylimas vyras“:
Pievagrybiai – 300 g;
Augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas;
Svogūnai – 1 vnt.;
virti kiaušiniai – 3 vnt.;
Sūris – 100 g;
Rūkyta vištienos krūtinėlė – 250 g;
Pomidorai – 2 vnt.;
Majonezas – šaukštai;
Česnakai – 1 skiltelė;
Druska – ½ šaukštelio.
Salotų „Mylimas vyras“ paruošimas:
Nuluptus grybus supjaustykite mažais kubeliais. Lygiai taip pat supjaustome svogūną. Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite grybus ir svogūnus, kol pievagrybiai sumažės.
Keptus grybus ir svogūnus sudėkite į kepimo žiedą, o dugną iš anksto patepkite majonezu. Išvirtus kiaušinius sutarkuokite stambia tarka. Grybų sluoksnį patepkite majonezu ir apšlakstykite kiaušiniu.
Į kiaušinių sluoksnį smulkia tarka įtrinkite česnako skiltelę, paviršių patepkite majonezu. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir sudėkite ant kiaušinių sluoksnio.
Sūrio sluoksnį sutepkite majonezu. Rūkytą vištieną supjaustykite mažais kubeliais ir dėkite ant sūrio sluoksnio, aptepkite majonezu.
Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite ant vištienos sluoksnio. Ant pomidorų sluoksnio sukurkite majonezo tinklelį.
Salotas galite papuošti žaliais svogūnais ir krapais.
Pasirodo, tai puikios sluoksniuotos salotos atostogoms.