Mokyklos laikai daugeliui įsiminė ne tik dėl pamokų, bet ir permainų. Ką vaikai veikia per didžiausias pertraukas? Jie žiūri į valgomąjį. Iš esmės jame buvo siūlomas sveikas maistas, kurį galima paruošti daugeliui žmonių.
Jūs vis tiek galite grįžti į vaikystę, jei išbandysite tuos kavinės kotletus. Jie skanūs ir sotūs. Jų paslaptis ta, kad recepte naudojama daug juodos duonos, taip pat gera jautienos malta, kuri leidžiama vaikams. Tarp ingredientų nėra pieno, todėl patiekalas tinka visiems. Kotletai buvo ne kepti, o kepti orkaitėje. Taip gavome šį skanų patiekalą. Pabandykime gaminti panašius kotletus namuose.
Ingridientai:
600 g jautienos;
350 gramų juodos duonos;
125 mililitrų vandens;
150 gramų svogūnų;
Druska pipirai;
Daržovių aliejus.
Paruošimas:
Duoną supjaustykite kubeliais ir pašaukite į orkaitę džiūti, kad vėliau iš jų galėtumėte pasidaryti džiūvėsėlių. Orkaitės temperatūra 160-180 laipsnių, žiūrėkite, kad duona per daug nepatamsėtų, o išdžiūtų. Laukiame apie 20-30 min.
Maltai mėsai duoną irgi supjaustome kubeliais, dabar reikia pamirkyti. Norėdami tai padaryti, įdėkite gaminį į dubenį ir įpilkite nedidelį kiekį vandens. Taip patogiau duoną perleisti per mėsmalę.
Paruošiame du svogūnus mėsmalei. Per prietaisą perleidžiame jautienos faršą, svogūnus ir duoną. Mes nustatome nedidelę ląstelę.
Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Ingredientus gerai išmaišykite ir antrą kartą perkiškite per mėsmalę.
Grįžkime prie džiovintų džiūvėsėlių. Dėkite juos į trintuvą ir sutrinkite, kol taps džiūvėsėliais. Supilkite į patogų indą.
Kepimo skardą sutepkite augaliniu aliejumi. Pamerkite rankas į šaltą vandenį ir gaminkite kotletus. Kai viskas bus paruošta, švariomis ir sausomis rankomis pradedame planuoti kiekvieną gaminį.
Įkaitinkite orkaitę iki 180-190 laipsnių ir kepkite kotletus 30 minučių.
Tokiu paprastu būdu gavome skanius kotletus, kurie idealiai tinka dienos patiekalui. Kuo daugiau receptų išbandysite, tuo įvairesnė bus jūsų mityba. Smagaus maisto gaminimo ir tobulinkite savo kulinarinius įgūdžius!