Plovas – patiekalas, turintis seną istoriją ir tradicinis daugeliui kultūrų. Jo paruošimas reikalauja ypatingo dėmesio detalėms ir gebėjimo derinti įvairius ingredientus, kad būtų sukurtas harmoningas skonis.
Yra daug plovo receptų, kurie skiriasi naudojamais ingredientais ir gaminimo būdais.
Tačiau, nepaisant recepto, plovas visada išlieka sodraus skonio ir aromato patiekalu, galinčiu patenkinti net ir įmantriausią skonį.
Mes jums pasakysime, kaip virti plovą žydų stiliumi
Ingredientai:
svogūnas – 2 vnt.;
sviestas – 30 g;
vištienos šlaunelės – 6 vnt .;
druska – ½ šaukštelio;
daržovių prieskoniai;
vištienos prieskoniai;
soda – 1/3 šaukštelio;
pomidorų pasta – 1 valgomasis šaukštas;
sausos petražolės;
vanduo – 600 ml;
ryžiai – 400 g.
Plovo gaminimas:
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite keptuvėje su augaliniu aliejumi ir sviestu iki auksinės spalvos. Vištienos šlauneles iš abiejų pusių pabarstykite daržovių ir vištienos prieskoniais bei druska.
Į svogūną suberkite sodą, išmaišykite ir pakepinkite dar 2 minutes. Į svogūną suberkite vištienos šlauneles ir uždengę virkite ant silpnos ugnies 15 minučių.
Tada apverskite šlaunis į kitą pusę ir kepkite po dangčiu 10 minučių. Pomidorų pastą sumaišykite su druska ir sausomis petražolėmis pagal skonį, įpilkite vandens.
Vištienos šlauneles išimkite iš keptuvės ir kruopščiai nuplaukite ryžius. Į keptuvę su svogūnais suberkite ryžius, išmaišykite ir sudėkite vištienos šlauneles.
Visą mišinį užpilkite atskiesta pomidorų pasta, troškinkite po dangčiu 10 minučių ant silpnos ugnies.
Tada išjunkite ugnį ir palikite plovą po rankšluosčiu 15 minučių.
Taip gauname skanų aromatingą plovą. Jis skiriasi nuo klasikinio gaminimo būdo, bet išlieka labai patenkintas.