Mokė armėnų namų šeimininkės. Gaminu du kartus per dieną, o pusryčiams ir vakarienei prašo daugiau

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Greitas picos receptas lavašo pagrindu, kurį lengviau paruošti, o rezultatas toks pat, kaip ir klasikiniu mėgstamo itališko patiekalo receptu. Kaip užpilą naudokite bet kokius produktus, kuriuos dažnai dedate ant picos.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų :

plona pita duona, 4 lakštai;
kiaušiniai, 3 vnt;
riebi grietinėlė, 80 ml;
sūris, 400 g;
virta dešra, 300 g;
pomidorai, 2 vnt;
rukola.
Virimo procesas

Uždenkite kepimo skardą pergamentu ir išklokite pita duonos lakštą.

Kiaušinius išplakite su žiupsneliu druskos ir grietinėle jums patogiu įrankiu iki vientisos masės.

Ant pergamento užpilkite šiek tiek skysčio ir paskleiskite per visą paviršių, uždenkite antruoju lavašo lakštu, vėl aptepkite kiaušiniu, trečiu lavašo lakštu ir ta pati procedūra su kiaušiniu.

Ant ketvirto sluoksnio dedame dešros gabaliukus, pomidorą, dedame bet kokius jums patinkančius ingredientus.

Pabarstykite aromatinėmis itališkomis žolelėmis, rukola ar kitomis žolelėmis, o ant viršaus užberkite tarkuoto sūrio.

Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.

Įdarą galite gaminti pagal savo skonį, svarbiausia, kad produktai būtų paruošti ir nereikėtų ilgai kepti. Galite iš anksto ir atskirai kepti grybus, virti vištienos gabalėlius ir pan.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.