Močiutės ryžių košės receptą radau iš vaikystės, iki šiol prisimenu skonį. Dabar štai kaip mama gamina maistą anūkams

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Jeigu mėgstate ryžių košę, tai šis receptas kaip tik jums: išeina labai skani, erdvi, kreminė, ryžių košė. Obuolių priedas daro šį desertą originalų.

Virimui jums reikės šių ingredientų:

  • ryžiai, 200 g;
  • cukrus, 100 g;
  • druskos, žiupsnelio;
  • sviestas, 100 g;
  • obuoliai, 2 vnt.

Ryžių košės gaminimo procesas

Ryžius išvirkite, kol iškeps pusiau. Obuolius nulupkite ir supjaustykite gabalėliais.

Ryžius vizualiai padalinkite į 3 dalis ir vieną sudėkite į kitą keptuvę.

Sluoksnį pabarstykite cukrumi ir dėkite sluoksnį obuolių, tada sviesto gabalėlius.

Kartojame visus sluoksnius ir užpildome formą iki viršaus.

Pašauname į orkaitę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30 min.

Košė gaunasi nuostabi, erdvi, saldi, ryškaus obuolių skonio ir aromato.

Kad košė susigertų sviestu ir obuolių sultimis, palikite uždarytoje ir išjungtoje orkaitėje 15 minučių, o tada galėsite patiekti.

Kartu su obuoliais dar dedama razinų, džiovintų abrikosų, spanguolių, šviežių ir šaldytų ar konservuotų uogų ir vaisių. Cukrų puikiai pakeičia medus, o kartu galima įdėti ir smulkintų riešutų.

Lygiai taip pat iš kviečių dar galite pasigaminti saldžios košės, pasirodo ne mažiau skanios, labai naudingos, ypač jei įdėsite aguonų.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.