Močiutės receptas, kuriam jau 100 metų! Greiti kefyro pyragėliai su specialiu įdaru: labai švelnūs ir skanūs

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Pyragai pagal šį receptą paruošiami akimirksniu, o jų skonis yra nepralenkiamas. Skani ir švelni tešla ir ypatingas įdaras, kuris patiks visiems – išbandykite ir jūs.

Daugelis šeimininkių nekepa pyragų namuose, nes tai užima daug laiko. Tačiau iš tikrųjų yra pyragų receptų, kurie paruošiami labai greitai ir nereikalaujantys ypatingų įgūdžių ar pastangų.

Atkreipiame jūsų dėmesį į tokį receptą. Šių pyragėlių tešla paruošiama tiesiog 5 minutes. Įdaras čia labai įdomus: bulvės + lydytas varškės sūris. Pyragai pasirodo labai švelnūs ir neįtikėtinai skanūs.

Reikalingi ingredientai:

kefyras – 250 ml;
kiaušinis – 1 vnt;
miltai – 400 g;
cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
druska – 0,5 šaukštelio;
soda – 0,5 šaukštelio;
aliejus – 20 ml.

Įdarui:

bulvės – 5 vnt;
lydytas sūris – 2 vnt;
svogūnas – 1 gabalas;
sviestas – 30 g;
žalumynai, druska – pagal skonį.

Virimo būdas:
Ruošdami tešlą, kambario temperatūros kefyrą sumaišykite su kiaušiniu, cukrumi, druska ir soda. Išmaišykite iki vientisos masės ir įpilkite augalinio aliejaus.

Tada į skystus ingredientus dalimis suberkite miltus. Iš pradžių tešlą išmaišykite šaukštu, o paskui rankomis. Paruošta tešla yra minkšta, elastinga ir vos limpa prie rankų. Tešlą uždenkite maistine plėvele ir palikite šiek tiek pailsėti.

Skanių ir greitai pagaminamų kefyro pyragėlių su specialiu įdaru receptas

Paruošiame įdarą. Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Iš bulvių nupilkite visą vandenį ir sutrinkite jas į tyrę su sviestu.

Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite augaliniame aliejuje iki auksinės spalvos. Į tyrę suberkite pakepintus svogūnus, taip pat smulkia tarka sutarkuotą lydytą sūrį. Taip pat dedame smulkiai pjaustytų žalumynų. Viską gerai išmaišykite, kol sūris ištirps bulvėse.

Padalinkite tešlą į 10 dalių ir suformuokite klasikinius pyragėlius, įdaryti bulvėmis. Kiekvieną pyragą iškočiokite kočėlu, kol gausite ploną pyragą.

Taip pat skaitykite:  Pamirštas receptas iš 70-ųjų. Pieną plaku su actu: skanios ir aromatingos bandelės

Pyragėlius apkepkite dideliame kiekyje karšto aliejaus iki auksinės spalvos iš abiejų pusių.

Gero apetito!

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.