Pyragai su bulvėmis yra vieni populiariausių sovietinių žmonių patiekalų. SSRS tokio tipo gatvės maistas buvo parduodamas beveik ant kiekvieno kampo. Moterys prekybininkės žinojo savo ypatingus receptus, kurie leido neblogai užsidirbti prekiaujant šiuo kepiniu.
Šiais laikais rasti gerų bulvių pyragus tampa vis sunkiau. Todėl verta parodyti savarankiškumą ir bulvių pyragus gaminti patiems.
Bulvių pyrago ingredientai:
druska – 2 šaukšteliai;
svogūnai – vnt.;
vištienos kiaušiniai – vnt.;
mielės – 5 g;
bulvės – 800 g;
augalinis aliejus – 50 ml;
miltai – 600 g.
Bulvių pyragų ruošimas:
Nulupkite ir supjaustykite bulves mažais kubeliais. Šios rūšies daržoves išvirkite, kol suminkštės, sultinį nukoškite.
Skystį iš bulvių sumaišykite su kiaušiniu ir mielėmis. Sumaišykite ingredientus iki vientisos masės ir įberkite vieną arbatinį šaukštelį druskos.
Iš anksto išsijotus miltus supilkite į gautą bulvių mišinį. Iš pradžių tešlą minkykite mentele, tada rankomis.
Kai baigsite minkyti tešlą mentele, nepamirškite įpilti augalinio aliejaus. Minkykite, kol tešla nustos lipti prie rankų.
Padėkite gumulą šiltoje vietoje 2 valandoms.
Svogūną supjaustykite nedideliais kvadratėliais ir pakepinkite lašelyje augalinių riebalų iki auksinės rudos spalvos. Pakepintus svogūnus suberkite į bulves, pasūdykite ingredientus ir sutrinkite trintuvu į tyrę.
Pailsėjus tešlą dar kartą išminkyti ir padalinti į dvi lygias dalis. Kiekvieną pusę padalinkite į 8 dalis ir suformuokite gumulėlius. Išminkykite visus kolobokus į plokščius 12 cm skersmens pyragus.
Į visus papločius sudėkite bulvių įdarą ir uždenkite tešla. Padėkite gautus pyragėlius siūle žemyn ir rankomis šiek tiek ištempkite būsimo pyrago formą.
Augalinį aliejų reikia pašildyti ant vidutinės ugnies ir įdėti pyragėlius į karštus riebalus. Kepkite pyragus ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Dėl to gauname pyragus su bulvėmis, kaip Sovietų Sąjungoje. Sultingas, rožinis ir aromatingas, be jokių kenksmingų komponentų.