Įdomi vakarienė iš mėgstamų keptų bulvių ir karšto mėsos patiekalo iš maltos jautienos. Padėkite ant stalo šviežių daržovių salotų ir karališką skanėstą.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
balta duona, 200 g;
pienas, 1 stiklinė;
maltos jautienos, 1 kg;
sūris, 200 g;
kiaušiniai, 3 vnt;
druska, pipirai, prieskoniai, kalendra, žolelės;
muskato riešutas, 1 šaukštelis;
džiūvėsėlių, 2 v.š.;
kriaušė, 1 vnt.
svogūnas, 1 vnt.
Virimo procesas
Duoną supjaustykite mažais kubeliais, užpilkite pienu ir palikite 15 minučių išbrinkti.
Smulkiai supjaustykite žalius svogūnus ir bet kokius žalumynus pagal skonį.
Duoną sutrinkite šakute iki vientisos masės ir sumaišykite su malta mėsa, suberkite svogūnus ir žoleles.
Įdėkite tarkuotą sūrį ant vidutinės trintuvės.
Į maltą mėsą įmuškite kiaušinius ir išmaišykite iki vientisos masės.
Įberkite druskos ir pipirų, įvairių prieskonių, visada muskato ir kalendros, likusius pagal skonį ir išmaišykite.
Svogūną supjaustykite kubeliais.
Sutepkite rankas augaliniu aliejumi.
Faršą padalinkite į dvi dalis ir iš kiekvienos suformuokite didelius kotletus.
Formą pabarstykite svogūnais, ant viršaus uždėkite mūsų didelius kotletus, ant viršaus pabarstykite kalendra ir muskato riešutu.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 1 valandą, kol paruduos.
Per tą laiką galite kepti bulves ir pasigaminti salotas.
Ši paprasta, bet labai skani vakarienė su gardžiais maltos jautienos griežinėliais puikiai tiks draugiškam vakarėliui.