Kefyro tešla ypatingai minkšta ir puri, puikiai išlaiko formą, įdarą galite rinktis pagal savo skonį. Gaminsiu su svogūnų ir mėsos įdaru.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
kefyras, 120 ml;
kiaušinis, 1 vnt;
žiupsnelis druskos;
soda, 0,5 šaukštelio;
cukraus, 1 šaukštelis;
augalinis aliejus, 1 valgomasis šaukštas;
miltų, apie 300 g.
Norėdami paruošti įdarą, jums reikės :
didelis svogūnas, 2 vnt;
krūtinėlė, 80 g;
kiaušinis, 1 vnt;
druskos, pipirų
Virimo procesas
Bet kokiam kefyro bandymui visi produktai turi būti kambario temperatūros, o kefyrą geriau šiek tiek pašildyti.
Svogūną ir krūtinėlę smulkiai supjaustykite kubeliais.
Krūtinėlę pakepinkite augaliniame aliejuje, tada suberkite svogūną ir kepkite, kol svogūnas bus paruoštas.
Į kefyrą įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir cukraus, supilkite rafinuotą augalinį aliejų ir išmaišykite.
Miltus persijokite ir dalimis gerai išminkydami suberkite į masę.
Patarimas: gerai išminkykite tešlą, kad nereikėtų dėti daug miltų, ji užkemša masę ir pyragėliai neišeina.
Uždenkite tešlą ir palikite 10-15 minučių.
Formuojame pyragėlius su įdaru.
Galima kepti keptuvėje augaliniame aliejuje arba pašauti į orkaitę ir kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 20 min.
Pyragai nesugeria aliejaus, nenusvyra išėmus iš keptuvės, yra labai minkšti ir erdvūs.