Močiutės kefyro pyragėliai. Greitas, švelnus ir plonas: gaminu su svogūnų ir mėsos įdaru

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kefyro tešla ypatingai minkšta ir puri, puikiai išlaiko formą, įdarą galite rinktis pagal savo skonį. Gaminsiu su svogūnų ir mėsos įdaru.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

kefyras, 120 ml;
kiaušinis, 1 vnt;
žiupsnelis druskos;
soda, 0,5 šaukštelio;
cukraus, 1 šaukštelis;
augalinis aliejus, 1 valgomasis šaukštas;
miltų, apie 300 g.
Norėdami paruošti įdarą, jums reikės :

didelis svogūnas, 2 vnt;
krūtinėlė, 80 g;
kiaušinis, 1 vnt;
druskos, pipirų
Virimo procesas

Bet kokiam kefyro bandymui visi produktai turi būti kambario temperatūros, o kefyrą geriau šiek tiek pašildyti.

Svogūną ir krūtinėlę smulkiai supjaustykite kubeliais.

Krūtinėlę pakepinkite augaliniame aliejuje, tada suberkite svogūną ir kepkite, kol svogūnas bus paruoštas.

Į kefyrą įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir cukraus, supilkite rafinuotą augalinį aliejų ir išmaišykite.

Miltus persijokite ir dalimis gerai išminkydami suberkite į masę.

Patarimas: gerai išminkykite tešlą, kad nereikėtų dėti daug miltų, ji užkemša masę ir pyragėliai neišeina.

Uždenkite tešlą ir palikite 10-15 minučių.

Formuojame pyragėlius su įdaru.

Galima kepti keptuvėje augaliniame aliejuje arba pašauti į orkaitę ir kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 20 min.

Pyragai nesugeria aliejaus, nenusvyra išėmus iš keptuvės, yra labai minkšti ir erdvūs.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.