Močiutės garuose kepti blynai, kuriems nėra lygių!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Blynus taip paprasta paruošti, tačiau jų skonį galima dar labiau pagerinti. Užtenka pasilikti prie seno ir beveik pamiršto prosenelių recepto ir jau paruoštus blynus troškinti piene.

Dar niekada blynai nebuvo tokie minkšti ir elastingi. Užtenka pasitelkti paprastą gudrybę iš mūsų prosenelių virtuvių, kuri mūsų laikų skubėjime ir šurmulyje jau beveik pamiršta. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai paruoštus blynus troškinti piene ir svieste ir leisti jiems gauti reikiamo minkštumo. Dėl šio paprasto žingsnio paprasti blynai staiga taps nepaprasti ir bus jūsų kulinarinių įgūdžių pasididžiavimas.

Ingredientai

  • Kiaušiniai – 3 vnt
  • druska – 1 šaukštelis
  • cukrus – 60 g
  • pienas – 200 ml
  • vanduo – 200 ml
  • paprasti miltai – 1 puodelis
  • augalinis aliejus – 3 šaukštai

Norėdami baigti

  • Pienas – 200 ml
  • sviestas – 80 g

Į dubenį įmuškite tris kiaušinius, įberkite druskos, cukraus ir plakite plaktuvu iki vientisos masės. Supilkite pieną, išmaišykite ir galiausiai suberkite paprastus miltus ir išmaišykite iki vientisos masės. Virdulyje užvirinkite vandenį ir supilkite į dubenį su tešla, galiausiai įpilkite augalinio aliejaus ir abu gerai išmaišykite. Tada leiskite tešlai pastovėti po dangčiu 15 minučių. Blynų skardą ištrinkite aliejumi, įpilkite į ją šiek tiek tešlos ir plonu sluoksniu paskleiskite per visą paviršių. Blynelius apkepkite iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.

Į kitą aukštesnių sienelių keptuvę supilkite 200 ml pieno ir įpilkite dar 40 gramų sviesto. Antroje keptuvėje ištirpinkite likusius 40 gramų sviesto.

Imkite blynelius po vieną, sulenkite į trikampį ir panardinkite į karštą pieną , o trikampį dėkite ant keptuvės. Viename keptuvės paviršiuje turi būti keturi trikampiai. Sluoksniuokite blynelius keptuvėje vieną ant kito, kol visi iškeps.

Tada palaipsniui supilkite pieną ir sviestą iš pirmosios keptuvės ant blynų ir visada palaukite, kol visas skystis nugaruos. Tada pridėkite daugiau. Tęskite, kol ant blynų supilsite visą pieną ir sviestą iš pirmosios keptuvės . Tada uždenkite blynus dangčiu ir troškinkite 7–10 minučių. Gatavus blynus išimkite iš keptuvės ant lėkštės ir patiekite su grietine arba plakta grietinėle ir uogiene arba šviežiais vaisiais.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.