Močiutė parodė, kaip tinkamai paruošti puikią naminę „šaltieną”

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kad mūsų sąnariai veiktų kuo ilgiau, jiems reikia geros mitybos. Kolageno, esančio sąnario kremzlėje, gamyba organizme mažėja su amžiumi.

Kolagenas gali būti vartojamas maisto papildų pavidalu arba tiesiogiai iš maisto. Jame gausu žuvies, jūros gėrybių, kiaušinių, spirulinos, citrusinių vaisių, taip pat kaulų ir jungiamojo audinio sultinių. Mūsų protėviai jau ruošė kiaulių pėdų sultis , iš kurių išskirdavo kolageną. Galime tai padaryti ir šiuo metu. Sultinio paruošimas nėra sudėtingas, galbūt tik daugiau laiko. Tačiau jei su juo žaidžiate pakankamai, gausite puikų ir skanų kolageno šaltinį.

Iš ko gaminamas sulkas?

Kiaulienos pėdos ypač reikalingos sulcui arba agrastui ruošti. Galima virti ir iš kiaulės galvos arba jautienos ir kiaulienos uodegų, iš kiaulienos kelio. Mėsa labai skani sulcėje. Todėl į sultinį galite įdėti gabalėlį kiaulienos, kalakutienos ar vištienos šlaunelių, kiaulienos liežuvio.

Ko reikės norint paruošti sulką

  • 4 kiaulienos kojos
  • 2 keliai
  • 1 kiaulienos liežuvis
  • 1 svogūnas su oda
  • 2 morkos
  • 2 petražolės
  • Saliero gabalėlis
  • 1 lauro lapas
  • 6 sveiki pipirų rutuliukai
  • 6 rutuliukai kvapiųjų pipirų
  • druskos

Paruošimo procedūra

  • Mėsą nuplaukite ir sudėkite į gilų puodą. Supilkite vandenį, pasūdykite, suberkite prieskonius ir viską užvirinkite.
  • Kai tik vanduo pradeda virti ir susidaro putos, jis turi būti pašalintas nuo sultinio paviršiaus.
  • Sultinį virsite 4–5 valandas ir tik tada subersite visas nuplautas daržoves.
  • Jūs ir toliau troškinate. Sultinį patartina pradėti ruošti ryte, nes jį virsite apie 10 valandų.
  • Sultinį nukoškite, mėsą nuimkite nuo kaulų. Liežuvį reikia nulupti. Tada viską supjaustome ir sumalame odeles. Daržoves taip pat supjaustome nedideliais gabalėliais.
  • Dubenyje sumaišykite susmulkintą mėsą ir daržoves, suberkite maltas odeles ir užpilkite sultiniu.
  • Leiskite viskam atvėsti, tai sustings druska ir riebalai nusės ant jos paviršiaus. Jei paliksite jį ant paviršiaus, prailginsite sruogos galiojimo laiką. Riebalus galima pašalinti tik prieš pat valgį.
  • Sulc patiekiamas su smulkintu svogūnu ir actu. Bet kažkas tiesiog valgo.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.