„Minutės“ sausainiai pagal receptą iš mano mamos gaminimo sąsiuvinio

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Sausainių pagal panašų receptą paruošimas neužima daug laiko, tačiau tuo pačiu metu jie pasirodo skanūs ir patrauklūs. „Minutė“ yra geriausias kulinarinis arbatos sprendimas. Sausainiai tirpsta burnoje ir primena vaikystės skonį, nes tokiais saldumynais mus vaišino mūsų močiutės.

Ingredientai:

350 g miltų;
120 g sviesto;
100 gramų grietinės;
50 gramų cukraus;
vienas kiaušinis;
0,5 arbatinio šaukštelio sodos;
druskos.
Užpildymas:

Jam
Paruošimas:

Pirmiausia miltus persijokite per sietelį į gilų dubenį. Sviestą sutarkuokite stambia tarka, kad būtų lengviau maišyti ingredientus. Sutrinkite iki trupinių.

Paimkite kitą indą, įmuškite kiaušinį, įpilkite 100 gramų grietinės, taip pat cukraus. Sumaišykite su šluotele.

Nepamirškite pridėti druskos ir sodos, kurią reikia nedelsiant nugesinti actu arba citrinos rūgštimi. Kruopščiai išmaišykite.

Mes sujungiame ruošinius kartu, pradedame minkyti tešlą. Jei reikia, galite pridėti daugiau miltų.

Gautą tešlą padaliname į dvi dalis, kad būtų lengviau iškočioti. Sluoksnius supjaustome nedideliais kvadratėliais, kurių kraštinės 5 cm.

Imame tirštą uogienę ir dedame ant kiekvieno gaminio. Atsargiai suspauskite kraštus.

Viską sudėkite ant kepimo skardos ir pašaukite į orkaitę, kol iškeps.

Mūsų saldumynas paruoštas, laukiame kol atvės ir dedame ant stalo. Visiems: gero apetito ir sėkmės jūsų kulinariniuose darbuose.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Taip pat skaitykite:  Chačapuris per 7 minutes. Su paprastu kefyru: suvalgoma akimirksniu
Patiko? Pasidalink! Ačiū.