Minkštos ir kvapnios bandelės su kondensuotu pienu. Skanūs kepiniai prie arbatos

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kondensuoto pieno istorija prasidėjo XIX amžiaus pradžioje, kai prancūzų konditeris Nicolas Appert pastebėjo, kad sandariai uždarytame indelyje verdamos sultys ilgai negenda. Šis principas sudarė naujo konservavimo metodo pagrindą.
1849 metais amerikiečių išradėjas Gailas Bordenas supažindino pasaulį su pirmuoju praktiniu kondensuoto pieno pavyzdžiu, o 1856 metais užpatentavo jo gamybos technologiją.

Šiandien kondensuotas pienas išlieka populiarus produktas, plačiai naudojamas kulinarijoje. Mes jums pasakysime, kaip gaminti bandeles su kondensuotu pienu.

Ingredientai bandelėms su kondensuotu pienu:

Kiaušiniai - 2 vnt.;
Cukrus - 100 g;
Vanilinis cukrus - žiupsnelis;
Miltai - 550 g;
Pienas - 250 ml;
Mielės - 12 g;
Sviestas - 50 ml;
Virtas kondensuotas pienas;
Druska - žiupsnelis.

Bandelių su kondensuotu pienu paruošimas:

Vieną iš kiaušinių padalinkite į trynį ir baltymą. Kiaušinį ir baltymą sumaišyti su klasikiniu ir vaniliniu cukrumi, išplakti iki vientisos masės.

Mieles supilkite į miltus, supilkite pieną, įmuškite su cukrumi išplaktus kiaušinius. Ištirpinkite sviestą ir supilkite į tešlą, surinkite į bandelę.

Sutepkite multivarką augaliniu aliejumi, sudėkite į jį tešlą ir palikite šiltai valandai. Tada minkykite tešlą ir padalinkite į 4 lygias dalis.

Kiekvieną bandelę iškočiokite į plokščią 20 cm skersmens pyragą.

Paplotį padalinkite į 4 dalis, į kiekvieną trikampį įdėkite po šaukštą kondensuoto pieno ir suvyniokite kaip beigelius.

Padėkite bandeles ant kepimo skardos, išklotos pergamentu.

Bandeles patepti tryniu ir kepti 180 laipsnių temperatūroje 18 min.

Rezultatas yra labai minkštos ir kvapnios bandelės su kondensuotu pienu.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.