Kai kurie žmonės atsisako vištienos krūtinėlės, nes jos per sausos. Tačiau yra būdas išlaikyti juos tokius minkštus ir sultingus, kad jie pranoksta net brangiausias mėsos rūšis. Magija slypi sūrio įdaroje.
Vištienos krūtinėlės dar niekada nebuvo tokios švelnios ir skanios. Šis receptas puikiai tiks ir šventiniam stalui bei puikiai dera su bulvių traškučiais ir bulvių koše. Net visiškai pradedantieji gali jį paruošti . Tiesiog supjaustykite mėsą ir užpilkite sūriu. Be to, tai gana nebrangus receptas, kuris neapkraus jūsų šeimos biudžeto ir tuo pačiu sužavės visus.
Sūriu įdarytai keptai vištienai reikės:
- Vištienos krūtinėlės – 2 vnt
- Filadelfijos kreminis sūris – 100 g
- kūdikių špinatai – 1 sauja
- kietas sūris – 30 g
- druska – pagal skonį
- augalinis aliejus
Tai atliekama trimis etapais
Špinatų lapus peiliu supjaustykite kuo smulkesniais gabalėliais ir sudėkite į dubenį kartu su Philadelphia arba Mascarpone kreminiu sūriu. Abu ingredientus labai gerai išmaišykite į vienalytę masę ir palikite šiek tiek pastovėti.
Iš vištienos krūtinėlių nuimkite kaulus ir sausgysles ir jų paviršiuje padarykite skersinius pjūvius. Tada pasūdykite mėsą pagal skonį arba įdėkite kitų prieskonių, kurie jums patinka ant vištienos, ir nepamirškite vietos pjūvių viduje. Tada įpjovas užpildykite kreminio sūrio ir špinatų lapelių mišiniu.
Sutarkuokite bet kokį jums patinkantį kietąjį sūrį stambia tarka ir paskleiskite ant abiejų įdarytų vištienos krūtinėlių viršaus. Tada mėsą pašaukite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 25 minutes, kad mėsa viduje gerai iškeptų , o paviršiuje esantis sūris išsilydytų ir taptų auksinės spalvos. Gatavą vištienos krūtinėlę patiekite iš karto po kepimo su virtomis bulvėmis, bulvių koše ar bulvių traškučiais ir šviežių daržovių garnyru.