Skanūs bulvių kotletai su aromatingu ir švelniu grybų padažu iš pievagrybių – tai nuostabus patiekalas.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– bulvės, 6 – 7 vnt;
– kiaušinis, 1 vnt.;
– sviestas, 50 g;
– miltai, 2 šaukštai;
– džiūvėsėliai, 100 g.
Norėdami paruošti padažą, paimkite :
– grybai, 400 g;
– petražolės, krapai;
– lauro lapas, 2 vnt;
– pipirų žirneliai;
– svogūnas, 2 vnt;
– sviestas ir augalinis aliejus, po 30 g;
– riebi grietinė, 350 g.
Virimo procesas
Pievagrybius ar kitus grybus supjaustykite gabalėliais.
Užvirinkite vandenį ir išvirkite bulves su druska ir lauro lapais, žolelėmis ir pipirais.
Svogūną supjaustykite dideliais kubeliais, pakepinkite nedideliame kiekyje augalinio aliejaus.
Grybus pakepinkite sausoje keptuvėje, kol išgaruos drėgmė.
Svogūnus sumaišykite su grybais ir pakepinkite. Druskos ir pipirų, įberkite kalendros ir pipirų – tai pagal jūsų norą ir skonį, įdėkite sviesto, pakepinkite 4 minutes.
Patarimas : skaniausias padažas bus pagamintas su grietinėle, bet jei jos neturite, tuomet imkite kokybišką, riebią grietinę. Norėdami gauti daugiau padažo, galite įdėti daugiau svogūnų.
Grietinėlę sumaišykite su riebiausia grietine ir pagal skonį išspauskite česnaką. Druska.
Padažą supilkite į grybus ir svogūnus ir, kai pradės gurkšnoti, iš karto nukelkite nuo viryklės – neturėtų virti ilgai ar daug.
Bulves išvirkite, pasūdykite pagal skonį ir sumaišykite su kiaušiniu, paverskite tyrele, suberkite miltus ir užminkykite bulvių tešlą.
Suformuokite kotletus, pamerkite į džiūvėsėlius ir kepkite augaliniame aliejuje.
Patarimas : jei bulvės prilimpa prie rankų, sudrėkinkite rankas vandeniu.
Patiekite kotletus su grybų padažu ir pabarstykite šviežiomis žolelėmis.