Mimoza yra vietinės sovietinės salotos, kurios visuomenei tapo aktualios apie 1970-uosius. Salotos ruošiamos iš kelių sluoksnių savo išvaizda, tiksliau – spalvine gama, šiek tiek primena mimozos gėlę. Tiesą sakant, dėl sidabrinės akacijos salotos gavo savo pavadinimą, kuris yra naudojamas tarp paprastų žmonių.
Europoje Mimosa salotos taip pat žinomos, bet kaip garnyras ar kitų patiekalų puošmena. Dažniausiai europiečiai Mimozą žino kaip patiekalą iš tarkuotų trynių.
Svarbi salotų dalis – žuvies konservai. Geriau rinktis geros kokybės konservus, kad salotos būtų sočios ir skanios. Paruoškime vieną iš „Mimosa“ salotų variantų.
Mimozos salotų ingredientai:
virtos bulvės – 3 vnt .;
konservuotas tunas – 180 g;
svogūnas – 1 vnt .;
virtos morkos – 2 vnt .;
lydytas sūris – 2 vnt.;
kiaušinis – 3 vnt.;
majonezo.
Mimozos salotų paruošimas:
Išvirtas bulves sutarkuokite stambiomis trintuvės pjaustyklėmis ir iš anksto nulupkite. Bulvių mišinį dėkite ant kepimo indo dugno, sutankinkite ir uždenkite majonezo tinkleliu.
Ant šio sluoksnio uždėkite konservuotą tuną be aliejaus ir sutankinkite. Žuvies sluoksnį sutepkite majonezu.
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, o morkas smulkiai sutarkuokite. Daržovių masę dėkite ant tuno sluoksnio ir tolygiai paskirstykite paviršiuje. Ant daržovių sluoksnio formuojame majonezo tinklelį.
Štai naujas ingredientas: atšaldytą sūrį sutarkuokite stambia tarka ant salotų paviršiaus.
Išvirkite kietai virtus kiaušinius, nulupkite ir atskirkite baltymus bei trynius.
Sūrio sluoksnį sutepkite majonezu, ant viršaus smulkia tarka įtrinkite baltymus. Baltymų sluoksnį uždenkite plonu majonezo tinkleliu. Trynius įtrinkite ant balto sluoksnio ir tolygiai paskirstykite ant paviršiaus.
Palikite salotas šaldytuve 2 valandas. Nepamirškite viršaus uždengti maistine plėvele.
Tešlos žiedą nuo salotų nuimti taip paprasta – prieš išimant jį šiek tiek pasukite į vietą.
Pasirodo, tai skanios sočios salotos Naujiesiems metams.