Traškios lazdelės pusryčiams ar popietės užkandžiams, užkandžiams ir keliaujant. Vienas iš paprasčiausių receptų, kurį pagaminsite greitai ir lengvai.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
verdančio vandens, 1 puodelis;
druskos ir cukraus po 1 arbatinį šaukštelį;
miltai, 2,5 stiklinės;
augalinis aliejus.
Virimo procesas
Miltus persijokite ir sumaišykite su druska ir cukrumi.
Supilkite verdančiu vandeniu ir mentele išmaišykite mišinį.
Kai taps šilta, minkykite tešlą rankomis, kol ji taps minkšta ir lanksti.
Negarinkite visų miltų iš karto, palikite šiek tiek ir kai jau minkote tešlą, dėkite po saują ir minkykite tešlą.
Stalą pabarstykite miltais ir iškočiokite ploną tešlos sluoksnį.
Tešlos sluoksnį supjaustykite plonomis juostelėmis.
Gerokai įkaitinkite augalinį aliejų ir pakepinkite šepečius iki auksinės rudos spalvos. Procesas neužima daug laiko, pagaliukai greitai apkepa, išsipučia ir tampa traškūs.
Padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte aliejaus perteklių ir padėkite ant lėkštės.
Šiuos pagaliukus galite patiekti tiesiog taip – šepečiu arba palaukti kol atvės ir pabarstyti cukraus pudra.
Šiuos skanius ir labai paprastus traškius pagaliukus galite išsikepti kiekvieną dieną ir nuo jų niekada nepavargsite.