Bulvių pyragaičiai – tradicinis slavų virtuvės patiekalas, išsiskiriantis lengvu paruošimu ir puikiu skoniu. Tai nedideli papločiai iš bulvių tešlos su įvairiais įdarais: mėsa, grybais, kopūstais, kiaušiniais ir žaliaisiais svogūnais.
Pyragai gali būti kepti arba kepti. Jie gali būti patiekiami kaip atskiras patiekalas arba kaip priedas prie pirmųjų patiekalų.
Dėl savo sotumo ir prieinamų ingredientų bulvių pyragai išpopuliarėjo daugelyje pasaulio šalių.
Kurkime paprastus bulvių pyragus kartu.
Ingredientai:
Bulvės – 10 vnt.;
Druska – 1,5 šaukštelio;
Žalumynai sultiniui;
Bulvių sultinys – 250 ml;
Kiaušinis – 1 vnt.;
Mielės – 10 g;
Miltai – 700 g;
Žalieji svogūnai – krūva;
Augalinis aliejus – 30 ml.
Bulvių pyragų ruošimas:
Nuskustas bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Supilkite žalumynus į sultinį ir išmaišykite.
Į mieles įberkite porą šaukštų viso miltų, įpilkite šilto vandens ir išmaišykite. Kol tešla kyla, nuo bulvių nupilame beveik visą vandenį, paliekant vieną stiklinę.
Bulves sutrinkite iki tyrės, įmuškite kiaušinį, pagal skonį druskos ir pipirų. Sumaišykite ingredientus, supilkite sultinį į bulves ir toliau maišykite.
Tešlą supilti į tyrę ir išmaišyti. Dalį miltų supilkite į tyrę ir užminkykite minkštą, elastingą tešlą.
Susmulkinkite žalius svogūnus ir suberkite į tešlą. Į tešlą suberkite likusius miltus, minkykite rankomis, pateptomis augaliniu aliejumi.
Tada rankomis formuojame nedidelius rutuliukus ir dedame ant riebalais patepto paviršiaus. Suplotas bandeles apkepkite keptuvėje augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos iš abiejų pusių.
Šiuos pyragėlius galite gaminti su įdarais, bet ir be jų kepiniai išeina skanūs. Tai geras būdas gaminti pyragus, kai namuose neturite nieko, išskyrus bulves.