„Milka“ paprastas ir nebrangus pyragas – skonis atima žadą!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Milkos skanus šokoladinis pyragas iš paprastų ir nebrangių produktų. Drėgnas biskvitas su subtiliu kremu ir šokoladiniu fudge, skoniu labai panašus į ledų įdarą.

Sudedamosios dalys

Biskvitui

  • Kvietiniai miltai – 190 g
  • Cukrus – 150 g
  • Kiaušiniai – 5 vnt.
  • Pienas – 100 ml.
  • Sviestas – 100 g
  • Kakavos milteliai – 50 g
  • Kepimo milteliai – 10 g
  • Virtas kondensuotas pienas – 240 g

Dėl kremo

  • Kukurūzų krakmolas – 70 g
  • Pienas – 700 ml.
  • Cukraus pudra – 100 g
  • Sviestas – 170 g

Šokolado fudge

  • Pieninis šokoladas – 100 g
  • Sviestas – 40 g
  • Pienas – 3 šaukštai. šaukštai

Receptas

Giliame dubenyje kambario temperatūros kiaušinius išplakite su cukrumi, kol susidarys vešlios, stabilios putos.

Sumaišykite miltus, kakavos miltelius ir kepimo miltelius.

Į puodą supilkite sviestą, įpilkite virinto kondensuoto pieno ir supilkite pieną.

Puodą statome ant viryklės ir ant silpnos ugnies maišydami supilame iki vientisos masės.

Miltų mišinį nedidelėmis dalimis persijokite į išplaktus kiaušinius ir atsargiai išmaišykite, kad išplakta kiaušinių masė nekristų.

Karštą kondensuoto pieno masę supilkite į kiaušinių-miltų masę ir atsargiai išmaišykite.

Kepimo formos dugną (turiu 20 cm skersmens konditerinį žiedą) išklokite kepimo popieriumi.

Supilkite tešlą į formą ir paskleiskite per visą paviršių.

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C ir kepkite biskvitą 35-40 min.

Kol biskvitas kepa, paruoškite kremą.

Į puodą supilkite 600 ml pieno (100 ml bus panaudota vėliau), suberkite cukraus pudrą ir uždėkite ant ugnies.

Į 100 ml pieno įpilkite krakmolo ir vanilino. Viską išmaišyti.

Kai ant pieno su cukrumi pasirodys pirmieji burbuliukai, plona srovele supilkite ten pieną su krakmolu.

Nuolat maišykite mišinį, kol sutirštės. Nuimkite kremą nuo ugnies.

Išimkite gatavą biskvitą iš formos, kai jis visiškai atvės.

Tada suvyniokite biskvitą į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 5-6 valandoms.

Karštą grietinėlę padengiame maistine plėvele, kuri liečiasi su paviršiumi, kad jis nesudžiūtų.

Atvėsinkite kremą iki kambario temperatūros. Išplakite minkštą sviestą ir dalimis supilkite į jį grietinėlę.

Viską išplakame iki vientisos masės. Pasirodo labai sodrus, kuris išlaiko formą.

Išimkite biskvitą iš šaldytuvo, nupjaukite dangtelį ir biskvitą padalinkite į tris vienodus pyragus.

Tortą rinksiu į konditerinį žiedą, taip bus lygesnis.

Pirmąjį pyragą dedame į žiedą ir lygiu sluoksniu tepame pusę kremo.

Uždenkite antruoju pyragu ir aptepkite likusiu kremu.

Tada uždenkite trečiuoju pyragu ir ranka užspauskite pyragėlius ant viršaus.

Torto viršų padenkite šokoladiniu fondantu.

Fudge ruošiamas taip: ant silpnos ugnies ištirpinkite šokoladą, supilkite pieną ir sviestą, išmaišykite ir leiskite šiek tiek atvėsti.

Uždenkite pyragą ir nusiųskite į šaldytuvą mažiausiai keturioms valandoms.

Po to nuimame konditerijos žiedą ir vaišiname artimuosius.

Mėgaukitės visi!

Patiko? Pasidalink! Ačiū.