Mėsos pyragas pagal močiutės receptą. Gaminu bent 3 kartus per savaitę

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Mėsa pyraguose vaidina didelį vaidmenį, nes jos dėka kepiniai yra maistingi ir skanūs. Anksčiau šį patiekalą buvo galima rasti tik ant turtingų žmonių stalų, o dabar tokį skanėstą siūlo beveik bet kuri parduotuvė.

Yra daugybė kepinių su mėsa gaminimo receptų, kurie suteikia erdvės kulinariniams įgūdžiams lavinti, taip pat įkvepia sugalvoti naujų gaminių.

Kepimas namuose pažadina neišmatuojamą galią – aistrą namų ruošai. Nestabdykite savęs, greitai pradėkite gaminti. Štai naujas receptas, kaip pasigaminti skanų patiekalą su mėsa.

Ingridientai:

800 g miltų;
250 ml pieno;
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių;
400 g mėsos;
3 svogūnai;
150 g sviesto;
2 kiaušinių;
Vanduo;
1 arbatinis šaukštelis druskos;
Prieskoniai.
Paruošimas:

Į gilų dubenį supilkite 250 ml vandens ir 250 ml pieno. Įdėkite vieną arbatinį šaukštelį druskos ir vieną arbatinį šaukštelį kepimo miltelių. Sumaišykite mentele.

Įpilkite 800 gramų miltų. Sumaišykite ingredientus dubenyje. Pirmiausia naudokite mentele, o tada minkykite rankomis. Tešlą perkelkite į plastikinį maišelį ir palikite 1 val. Viršų uždenkite virtuviniu rankšluosčiu.

400 gramų mėsos sumaišykite su smulkiai pjaustytais svogūnais. Įberkite druskos pagal skonį. Sumaišykite ingredientus ir padalinkite į 4 dalis.

Grįžtame į tešlą, supjaustome į 4 dalis. Susukame kamuoliukus. Kiekvieną iš jų iškočiokite plonu sluoksniu, pabarstykite miltais. Iš šio kiekio gausime du pilnus pyragėlius.

Sviestą ištirpinkite mikrobangų krosnelėje ir sutepkite vieną sluoksnį. Sudėkite 1/4 mėsos ir tolygiai paskirstykite per visą paviršių.

Kitas sluoksnis yra antras plonas tešlos sluoksnis. Vėl patepkite sviestu.

Susukite gaminį į ritinį, o tada suvyniokite į sraigę. Įdėkite į plastikinį maišelį ir padėkite į šaldytuvą 20 minučių. Taip pat gaminame antrą pyragą.

Kočėlu atsargiai iškočiokite ir aptepkite kiaušinio plovimu. Naudokite šakutę, kad padarytumėte spiralinius raštus. Kepame iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje iki auksinės rudos spalvos.

Patiekalas paruoštas! Linkime visiems gero apetito ir kulinarinės sėkmės.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.