Pyragas iškepa labai greitai ir vietoj maltos vištienos galite naudoti bet kurią kitą pagal savo skonį.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– malta vištiena, 300 g;
– svogūnas, 3 vnt;
– kiaušiniai, 2 vnt;
– pilno grūdo miltai, 1 stiklinė;
– kefyras, 1 stiklinė;
– augalinis aliejus, 1 valgomasis šaukštas;
– druskos ir pipirų pagal skonį;
– soda, 0,5 šaukštelio.
Virimo procesas
Sumaišykite kefyrą su soda, gerai išmaišykite ir palikite 10 minučių.
Svogūną supjaustykite kubeliais, pakepinkite augaliniame aliejuje, kol suminkštės, suberkite faršą, gerai išmaišykite ir kepkite, kol bus paruošta malta mėsa. Druskos ir pipirų pagal skonį, įberkite prieskonių.
Kefyrą sumaišyti su druska, kiaušiniais, išsijotais miltais.
Formą patepkite aliejumi. Tešlą padalinkite į 2 dalis ir pirmąją pilkite ant formos dugno, išdėliokite įdarą ir ant viršaus užpilkite antrąją tešlos dalį.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.
Patarimas: 20 minučių nuo kepimo pradžios išimkite pyragą, šakute padarykite pradūrimus, aptepkite plaktu kiaušiniu ir pabarstykite sezamo sėklomis. Grąžinkite kepti dar 20 minučių.
Taip pat į faršą galite įdėti sūrio – kieto arba perdirbto – gabalėlių, skoniui pridėti šviežių krapų ir 1 skiltelę česnako. Bet visa tai priklauso nuo jūsų skonio ir pageidavimų.