Mėsa tirpsta kaip aksominis sviestas. Marinatas yra tiesiog stebuklas: švelni vištienos filė

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Vištienos kotletai – paprastas ir skanus patiekalas, kuris gali būti puikus pasirinkimas šeimos vakarienei ar šventiniam stalui. Jie gaminami iš vištienos filė, kuri išplakama iki norimo tirštumo, o tada apkepama ir kepama iki auksinės rudos spalvos.

Vištienos mėsa yra baltymų šaltinis, būtinas sveikiems raumenims, kaulams ir sąnariams palaikyti. Jame taip pat yra B grupės vitaminų, kurie padeda palaikyti sveiką nervų sistemą ir medžiagų apykaitą.

Be to, vištiena laikoma dietiniu produktu, nes joje mažai riebalų ir kalorijų.

Paruoškime vištienos kotletus.

Ingridientai:

svogūnas - 1 vnt .;
česnakai - 3 gvazdikėliai;
grietinė - 1 valgomasis šaukštas;
majonezas - 1 valgomasis šaukštas;
druska - ½ šaukštelio;
paprika ½ - šaukštelis;
garstyčios ½ - šaukštelis;
krakmolas - 1 valgomasis šaukštas;
kiaušinis - 1 vnt .;
vištienos krūtinėlė - 2 vnt.

Vištienos gabalėlių paruošimas:

Svogūną supjaustykite mažais kubeliais, sumaišykite su grietine, majonezu, druska ir paprika. Per spaudą įpilkite česnako skilteles į mišinį, įmuškite kiaušinius, garstyčias ir krakmolą, išmaišykite.

Vištienos krūtinėles padalinkite per pusę ir išilgai grūdų supjaustykite kepsneliais. Atsargiai išmuškite kepsnius iš abiejų pusių ir sudėkite į marinatą.

Palikite marinatą porą valandų, tada sudėkite į gerai įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi. Vištienos filė apkepkite iš abiejų pusių po 3 minutes.

Vištienos kotletus galite patiekti su kečupu, adžika ir kitais padažais. Patiekalas gali būti derinamas su bet kokiu garnyru arba patiekiamas atskirai.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.