Mėsa taps minkšta ir minkšta. Paprastas ir skanus švelnios vištienos filė receptas

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Vištienos filė yra švelnus vištienos gabalas, dažnai gaminamas iš krūtinėlės arba šlaunies. Tačiau negalima sakyti, kad vištienos mėsa yra labai sultinga. Dėl nedidelio skysčio kiekio viduje vištienos filė termiškai apdorojant pasirodo sausa.

Norint užtikrinti, kad vištienos filė nebūtų sausa, verta imtis gudrybių. Pavyzdžiui, pagaminkite įdomų vištienos garnyrą. Sūris ir grietinė dažnai naudojami kaip garnyras. Dėl šių komponentų vištienos mėsa tampa minkšta ir švelni.

Yra daug receptų, kaip gaminti švelnią vištienos filė. Papasakosime, kaip pasigaminti vištienos troškinį.

Vištienos troškinio ingredientai:

Vištienos filė -2 vnt.;
Kiaušiniai - 2 vnt.;
kietas sūris - 70 g;
Grietinė - 7 šaukštai;
Citrininiai pipirai - ½ šaukštelio;
Sausos itališkos žolės - ½ šaukštelio;
Malti juodieji pipirai - žiupsnelis;
Druska - ⅓ šaukštelio;
Sausas maltas česnakas - ½ šaukštelio;
Augalinis aliejus - 2 šaukštai;
Pomidoras - 2 vnt.;
Žalumynai - pora šakų.

Vištienos troškinio paruošimas:

Vištienos filė supjaustykite mažais gabalėliais, pasūdykite ir pabarstykite pipirais.

Kepimo formą ištepkite sviestu ir ant dugno lygiu sluoksniu išdėliokite vištienos filė.

Kiaušinius išmuškite į dubenį, pabarstykite sausomis itališkomis žolelėmis, citrinpipiriu, maltais juodaisiais pipirais, druska ir sausu česnaku.

Į kiaušinių masę įpilkite grietinės ir išmaišykite.

Sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir ⅔ sūrio sudėkite į kiaušinių mišinį.

Supilkite mišinį ant vištienos sluoksnio keptuvėje.

Pomidorą supjaustykite plonais griežinėliais ir padėkite ant grietinės sluoksnio. Pomidorų sluoksnį pabarstykite sūriu ir uždenkite folija.

Indą kepkite 200 laipsnių temperatūroje 25 minutes.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.