Mėsa su bulvėmis orkaitėje: valgoma be likučių ir nereikia stovėti prie viryklės

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šį patiekalą galite paruošti ne tik vakarienei, bet ir šventiniam stalui: toks bulvių troškinys su mėsa ir sūriu, pridėjus grietinės, pasirodo labai švelnus ir patrauklus.

Virimui jums reikės šių ingredientų  :

  • bulvės, 800 g;
  • mėsa, 600 g;
  • druska, pipirai, sausa adžika, žalumynai, prieskoniai;
  • svogūnas, 200 g;
  • grietinė, 300 g;
  • miltų, 1 valgomasis šaukštas;
  • česnako, 3 gvazdikėlių;
  • pomidoras, 1 vnt.;
  • sūris, 150 g.

Virimo procesas

Mėsą supjaustykite plonais griežinėliais ir išmuškite. Mėsą marinuojame, kotletus patepame druskos, pipirų, adžikos, prieskonių, prieskonių mišiniu.

Grietinę sumaišyti su miltais ir tarkuotu česnaku, juodaisiais pipirais.

Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais, o bulves – vidutinio storio apskritimais.

Kepimo skardą ištepame aliejumi, išklojame bulvių sluoksnį, pabarstome druska, pipirais, teptuku ištepame grietine.

Išklojame mėsos sluoksnį ir apibarstome svogūnais.

Išdėliojame dar vieną bulvių sluoksnį, aptepame grietine, dedame sluoksnį svogūnų, pomidorų apskritimais.

Ištepkite likusia grietine, uždenkite formą folija ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 1 valandą ar šiek tiek ilgiau, stebėkite mėsos būklę.

Atidarykite orkaitę, pabarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite, kol sūris išsilydys.

Prieš patiekdami pabarstykite šviežiomis žolelėmis.

Tokiam sočiam garnyrui galite pasigaminti salotų iš šviežių daržovių, įvairių mėsos užkandžių.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Taip pat skaitykite:  Taip mėsą gaminu 10 metų. Kaip virti ir laikyti skanią mėsą ir kiaulinius taukus stiklainiuose
Patiko? Pasidalink! Ačiū.