Sotus ir patrauklus patiekalas, pagamintas iš pačių prieinamiausių produktų. Pakanka paimti vištienos šlauneles, pridėti keletą įprastų priedų ir ant jūsų stalo bus nuostabus aromatingas bei prabangus užkandis.
Virimui jums reikės šių ingredientų:
- vištienos šlaunelės, 6 vnt.;
- svogūnas, 2 vnt.;
- sojos padažas, 4 šaukštai;
- druska, pipirai, prieskoniai;
- 1 cukinija ir svogūnas;
- žalias;
- bet koks actas, 2 šaukštai;
- saulėgrąžų aliejus, 1 valgomasis šaukštas;
- garstyčių sėklų, 1 arb.
Virimo procesas
Mėsą supjaustykite gabalėliais arba palikite visas šlaunis, bet jas išmuškite.
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, suberkite į mėsą, pasūdykite, įberkite pipirų, pagal skonį įberkite prieskonių ir užpilkite sojų padažu. Viską gerai išmaišykite, uždenkite indą ir padėkite į šaldytuvą parai.
Viską galite sudėti į maišelį ir palikti šaldytuve.

Kiekvieną gabalėlį kepkite sausoje keptuvėje po 5 minutes iš abiejų pusių po dangčiu ant silpnos ugnies.
Svogūną pakepinkite aliejuje, ant viršaus sudėkite mėsą ir po dangčiu kepkite 10 min.
Cukiniją ir svogūną supjaustykite pusžiedžiais, žalumynus smulkiai supjaustykite.
Šiuos produktus sumaišykite, užpilkite aliejumi ir pagardinkite druska bei pipirais, actu. Išmaišykite ir palikite 15 minučių, retkarčiais pamaišydami.

Mėsą patiekiame su skaniomis ir gaiviomis, lengvomis marinuotų svogūnų ir cukinijų salotomis su žalumynais.


Aš esu Kristina Muraliova – man rašymas yra būdas dalintis tuo, kas įdomu ir svarbu. Kuriu naujienas, straipsnius ir aktualijas, o taip pat lengvesnį turinį – maisto receptus bei horoskopus. Stengiuosi, kad kiekvienas lankytojas rastų ne tik naudingos informacijos, bet ir įkvėpimo ar pramogos kasdienai. Mano tikslas – paprastai ir aiškiai pateikti turinį, kuris praturtina ir sudomina.
