Mes visi juos mylime. Tokių blynų su obuoliais dar nesate gaminę: viskas, kas žinoma, yra žinoma ne visiems

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Blynai yra geidžiami pusryčiai visame pasaulyje. Kiekviena šalis juos ruošia pagal savo receptą. Yra tam tikri blynų ruošimo kanonai.

Pavyzdžiui, Azijoje blynai ruošiami taip, kad jų paviršius būtų idealiai lygus ir lygus. Pas mus ir Europoje perfekcionizmo kalbant apie blynus mažiau. Dėl šios priežasties blynai yra tradiciškesni ir paprastesni.

Į blynus dažnai dedami įvairūs įdarai. Verta pateikti blynų su obuoliais gaminimo receptą.

Ingredientai obuolių blynams:

kiaušinis - vnt.;
cukrus - 2 šaukštai;
druska - šaukštelis;
kefyras - 330 ml;
miltai - 10 šaukštų;
soda - šaukštelis;
obuoliai - 5 vnt.

Obuolių blynų gaminimas:

Kiaušinius plakite su granuliuotu cukrumi ir druska, kol ištirps smėlio grūdeliai. Į kiaušinių masę supilkite šiltą kefyrą ir išmaišykite iki vientisos masės.

Į mišinį persijoti miltus, užminkyti tirštą, tirštos grietinės konsistencijos tešlą. Į tešlą supilkite soda, sumaišykite ingredientus ir palikite uždengtą 10 minučių.

Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, obuolius supjaustykite maždaug cm storio griežinėliais.

Tešlą dėkite ant keptuvės ir suformuokite nedidelius blynelius.

Ant blynų uždėkite obuolių apskritimą, uždenkite dangčiu ir kepkite ant vidutinės ugnies. Kai blynų kraštai taps matiniai, obuolių sluoksnį pabarstykite cukrumi.

Atsargiai apverskite blynus obuolio puse žemyn. Laukiame, kol obuolys paruduos ir karamelizuosis.

Šie obuolių blynai pasirodo šiek tiek rūgštūs, bet ir labai saldūs. Puikus būdas pusryčiams įprastus blynus iškeisti į ką nors naujo.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.