Mėgstamos salotos nuo sovietinių laikų! Jos nepasensta, o populiarėja.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Paprastos ir visiems žinomos salotos gali tapti kulinariniu šedevru. Su šiomis mimozų salotomis galite padaryti tai, ką padariau aš – suformuoti gražią ritinėlį.

Paruošimui reikės šių ingredientų:

  • konservuota žuvis, 1 skardinė;
  • kiaušiniai, 7 vnt.;
  • bulvės, 1 vnt.;
  • morkos, 2 vnt.;
  • sviestas, 50 g;
  • žalumynai ir žalieji svogūnai.

Majonezo paruošimui reikia :

  • augalinis aliejus, 150 ml;
  • kiaušinis, 1 vnt.;
  • cukrus, trečdalis arbatinio šaukštelio;
  • druskos, 0,5 šaukštelio;
  • citrinos sultys, 1 valgomasis šaukštas;
  • garstyčios, 1 arb. šaukštelis

Virimo procesas

Išvirkite bulves, morkas ir kiaušinius, atvėsinkite.

Konservuotos žuvies rinkitės pagal savo skonį.

Baltymus ir trynius atskirai sutarkuokite smulkia tarka.

Morkas ir bulves sutarkuokite stambia tarka.

Jei gaminate naminį majonezą, sumaišykite visus ingredientus ir sutrinkite elektriniu trintuvu.

Žuvį ir sviestą sutrinkite šakute.

Susmulkinkite žalumynus ir laiškinius svogūnus.

Ant stalo patieskite maistinę plėvelę ir supilkite trynius į stačiakampį. Sukurkite majonezo tinklelį.

Sudėkite kiaušinio baltymą ir sluoksnį majonezo.

Sudėkite morkas ir aptepkite majonezo sluoksniu.

Bulvės ir tinklelis majonezo.

Tarkuotas sviestas.

Įdėkite žuvį į stačiakampio, pagaminto iš visų ingredientų, vidurį.

Dabar, naudodami plėvelę, susukite ritinėlį.

Apvyniokite ritinį plėvele ir padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.

Išimkite iš šaldytuvo, nuimkite plėvelę ir padėkite į lėkštę, papuoškite žolelėmis pagal skonį, iš kiaušinių baltymų puselių galite pagaminti gėlytes su tryniu viduryje.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.