Daugelis žmonių mėgsta brūzgynus, tačiau tik nedaugelis žino seną klasikinį jo paruošimo receptą. Viskas čia labai paprasta ir greita, prekių asortimentas nėra didelis ir nebrangus.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
kefyras arba natūralus jogurtas, bet koks fermentuotas pieno produktas, 110 g;
tryniai, 3 vnt;
žiupsnelis druskos;
degtinės arba konjako, 1 – 2 v.š.;
soda, 0,5 šaukštelio;
cukraus, 2 v.š.;
miltų, apie 300 g;
cukraus pudros.
Virimo procesas
Išmaišykite trynius kambario temperatūros kefyre arba paimkite 1 didelį kiaušinį.
Įpilkite druskos, cukraus, degtinės arba konjako, išmaišykite. Alkoholis būtinas norint, kad šepečio plutelė būtų traški ir ilgalaikis šviežumas, kepant tešla nesugers daug aliejaus.
Miltus persijokite ir sumaišykite su soda.
Į skystą pagrindą dalimis supilkite miltus ir minkykite tešlą, lygią ir minkštą.
Uždenkite tešlą ir palikite 40 minučių.
Tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo ir išpjaukite juosteles su įpjova viduje. Juosteles apverčiame į išorę, kad gautume klasikinę šepečio formą.
Kepkite augaliniame aliejuje keptuvėje iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.
Pabarstykite cukraus pudra ir patiekite su arbata.
Iš karto po kepimo šepetys bus minkštos, o kiek vėliau gerai atvėsusios taps traškios.

