Subtilus ir skanus desertas, pagamintas iš paprasčiausių ingredientų.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
– cukrus, 1 stiklinė;
– grietinė, 1 l;
– kakava, 3 šaukštai;
– želatina, 50 g;
– pienas, 500 g.
Virimo procesas
Želatiną užpilti pienu, 100 ml. Palikite, kol išbrinks.
Patarimas : pienas ir visi kiti produktai turi būti kambario temperatūros.
Sumaišykite pusę cukraus ir pusę grietinės, plakite, kol cukrus ištirps ir gausite tirštą grietinėlę.
Į grietinę supilti kakavą, išplakti, supilti pieną, 200 ml ir išplakti.
Želatiną ištirpinkite jums patogiu būdu, supilkite į išplaktą masę, plakite iki vientisos masės.
Formą uždenkite plėvele, išpilkite dalį mišinio ir padėkite į šaldytuvą 25 – 30 minučių.
Paruoškite antrąjį sluoksnį, bet be kakavos, supilkite jį ant šaldyto sluoksnio ir grąžinkite į šaldytuvą.
Patarimas : tarp sluoksnių galite įdėti vaisių ar uogų gabalėlių, kad desertas būtų ryškesnis ir sodresnis.