Mėgaukitės tobulu baklažanų skoniu ištisus metus su šiuo išmaniu konservavimo receptu

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Iš baklažanų galima gaminti daugybę skanių patiekalų, tad nieko keisto, kad geriausia turėti tobulų atsargų net žiemai, kai negali užsiauginti savo.

Baklažanus virtuvėje galima panaudoti labai įvairiai, ir tikrai nepakenks juos apsirūpinę žiemai. Dažniausiai daugelis žmonių nusprendžia juos šaldyti klasikiniu būdu, tačiau daug geriau kepti mūriniuose indeliuose. Viena vertus, jie neužims vietos jūsų šaldiklyje , į kurį vėliau galėsite sudėti kitus daiktus, kita vertus, naudojant šį metodą, jie yra daug skanesni. Tada tiesiog ištraukite juos ir galėsite mėgautis nuostabiu atpalaiduojančiu skoniu, kurį jie įgijo per tą laiką.

Ingredientai, kurių jums reikės ruošiant:

  • Baklažanai – 5000 g
  • Jūros druska – pagal skonį
  • Augalinis aliejus – 4 šaukštai

Pasiruoškite pakankamai didelį skardą ir geriausiai išklokite kepimo popieriumi. Ant jos po vieną sudėkite baklažanus, pagardinkite jūros druska ir uždenkite kitu lakštu arba maistine folija. Leiskite jiems stovėti penkiolika minučių, tada gerai nuplaukite po šaltu vandeniu.

Baigę sudėkite baklažanus į kiaurasamtį arba sietelį ir šiek tiek palaukite, kol nusausės. Tada smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su daugiau jūros druskos ir šaukštu augalinio aliejaus. Stiklainius gerai išplaukite ir dešimčiai minučių padėkite į įkaitintą orkaitę, kad sterilizuotų. Tada išimkite juos iš orkaitės ir pradėkite dėti smulkintus baklažanus.

Visada nuspauskite juos mentele, kad iš jų išeitų visas oras, ir nedelsdami užpilkite augaliniu aliejumi. Visus stiklainius sandariai uždarykite ir pašaukite į orkaitę, kurią dešimčiai minučių įkaitinote iki 180 laipsnių, kad iškeptų . Tada išjunkite orkaitę, bet neatidarykite. Palikite baklažanų stiklainius jame, kol jie atvės. Tada išneškite juos į lauką ir laikykite vėsioje, tamsioje vietoje.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.