Daugelis žmonių žino apie medaus pyragą, nes šis desertas yra labai paplitęs planetoje. Yra daug įvairių medaus pyragų rūšių, su šokoladu, grietinėle ir net ledais. Pavyzdžiui, elitiškiausias medaus pyragas ruošiamas Prancūzijoje. Paryžiuje yra restoranas, kuriame patiekiamas medaus pyragas su laukinių retų bičių medumi. Deserto kaina yra gana didelė.
Mūsų šalyje su Medaus pyragu elgiamasi su pagarba. Šis pyragas yra mūsų virtuvės tradicija. Mes jums pasakysime, kaip namuose pasigaminti medaus pyragą.
Tešlos ingredientai medaus pyragui:
sviestas – 80 g;
medus – 90 g;
cukrus – 150 g;
kiaušiniai – 3 vnt .;
miltai – 500 g;
druska – ½ šaukštelio;
soda – šaukštelis.
Ingredientai kremui:
grietinė – 500 g;
kondensuotas pienas – 380 g;
citrinos sultys
Medaus pyrago paruošimas:
Puode storu dugnu ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Į sviestą įpilkite medaus, sumaišykite ingredientus ir įberkite druskos.
Sumaišę medų su lydytu sviestu, į mišinį supilkite cukrų. Tuo pačiu metu ugnis turi būti išjungta. Karštas mišinys ištirpdys cukrų ir atvės ingredientus.
Į gautą masę įmuškite kiaušinius ir išmaišykite. Į mišinį įpilkite kepimo sodos ir vėl išmaišykite.
Po to, kai soda mišinyje atvės, į mišinį galima suberti miltus ir užminkyti tešlą. Pirmiausia tešlą minkykite mentele, o tada, kai ji atvės, rankomis.
Gautą tešlos rutulį padalinkite į 10 dalių, iškočiokite pyragėlius ant miltais pabarstyto pergamento. Naudodami 22 cm skersmens dangtį, pyragėlius padarome lygius.

Pyragaičius daug kartų persmeigiame šakute, kiekvieną atskirai kepame 5 minutes 200 laipsnių orkaitėje. Pyragų apipjaustymas turi būti kepamas kartu su pagrindiniu pyragu.

Prieš naudojant grietinę grietinėlei, ją reikia sulankstyti į marlės audinį. Per naktį iš grietinės masės nuteka skysčio perteklius.
Pirmiausia į grietinę supilkite kondensuotą pieną, o tada citrinos sultis, plakite, kol produktai visiškai susimaišys.
Kiekvieną pyragą sutepkite gautu kremu ir dėkite vieną ant kito.

Likusius pyrago sluoksnius paverčiame smulkiais trupiniais ir jais apibarstome pyrago viršų ir šonus. Palikite medaus pyragą šaldytuve 12 valandų, kad įsigertų.

Jei namuose turite kieto medaus, pirmiausia turite jį ištirpinti mikrobangų krosnelėje iki skystos būsenos. Pasirodo, tai puikus klasikinis medaus pyragas.

