Mėsos patiekalai visada buvo žmonių prioritetas, nes jie sudarė didžiąją dalį dietos. Nuo seniausių laikų žmonės siekė kažkaip gauti mėsos. Vėliau tai paskatino ūkininkauti ir auginti gyvūnus maistui.
Iš mėsos buvo pradėta sugalvoti daug įvairių patiekalų. Pavyzdžiui, kotletai, kepsniai, dešrelės. Pamažu kulinarijos knyga taip išsiplėtė, kad atrodė, kad iš mėsos nieko nebegalima sugalvoti. Tačiau žmonija ir toliau stebino savo skanėstais. Atsirado totoras, vyniotiniai ir kiti mėsos patiekalai.
Mes jums pasakysime, kaip pasigaminti maltos mėsos suktinukus su įdaru.
Maltos mėsos suktinukų ingredientai:
malta mėsa – 650 g;
druska – 1/2 šaukštelio;
juodieji pipirai – žiupsnelis;
kiaušinis – vnt.;
petražolės – krūva;
džiūvėsėliai – 2 šaukštai;
parmezanas – 50 g;
svogūnas – 1 vnt .;
morkos – vnt.;
sūris – 100 g.
Maltos mėsos suktinukų paruošimas:
Faršą sutrinkite blenderiu, kol pasidarys klampi masė. Į maltą mėsą įberkite druskos, juodųjų pipirų ir įmuškite kiaušinį. Smulkiai supjaustykite petražoles ir suberkite į faršą kartu su džiūvėsėliais.
Parmezano sūrį sutarkuokite smulkia tarka, suberkite į faršą, viską gerai išmaišykite rankomis.

Svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite keptuvėje aliejuje iki skaidrumo.
Nuluptas morkas sutarkuokite stambia tarka ir suberkite į svogūną. Kepkite daržoves, kol suminkštės. Grybus smulkiai supjaustykite, suberkite į keptas daržoves, pasūdykite.
Kepkite daržoves su grybais, kol grybai sumažės.

Ant stačiakampių pergamento lakštų išklojame faršą 10×6 cm stačiakampiu Ant sluoksnių išilgai stačiakampio centre dedame daržovių ir grybų įdarą.
Įdarą suvyniokite į faršą ir užfiksuokite pergamento kraštus.

Suktinukus sudėkite į kepimo indą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 25 minutes.

Sūrį sutarkuokite ant rupios trintuvės. Iškepus išimkite suktinukus iš pergamento. Pabarstykite suktinukus sūriu ir kepkite dar 10 minučių.

Prie šio patiekalo puikiai tiks graikiškos salotos. Tačiau prie maltos mėsos suktinukų derinami ir kiti garnyrai.
