Marinuotos traškios cukinijos žiemai. Nustebinkite savo svečius

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Labai neįprastas konservavimas – cukinijas dedame į stiklainius spiralėmis ir gauname labai skanų ir gražų patiekalą – užkandį.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

  • cukinijos, nuo 1 iki 1,5 kg;
  • bet kokie žalumynai pagal jūsų skonį;
  • 3 skiltelės česnako viename stiklainyje;
  • morkos, 2 vnt.

Norėdami paruošti marinatą 1 litrui vandens, jums reikės:

  • druska, 1 valgomasis šaukštas;
  • cukrus, 2 šaukštai;
  • actas 9%, 50 ml kiekvienam stiklainiui;
  • juodųjų pipirų žirneliai, po 3 vnt. kiekviename stiklainyje.

Virimo procesas

Geriau imkite 1 litro stiklainį – šios porcijos užteks užkandžio porcijai.

Daržovių skustuvu išilgai supjaustykite cukiniją plonais griežinėliais.

Trys morkos ant korėjietiškos morkų trintuvės.

Susmulkinkite žalumynus, supjaustykite česnaką gabalėliais.

Ant stiklainių dugno dėkite žalumynus, morkas, česnaką, cukinijas susukite į suktinukus ir sandariai sudėkite.

Į stiklainius suberkite juoduosius ir kvapiuosius pipirus.

Išvirkite marinatą sumaišę visus ingredientus. Virkite marinatą 2-3 minutes.

Karštą marinatą supilkite į stiklainius, uždenkite dangteliais ir sterilizuokite puode, padėdami ant rankšluosčio ir užpylę šiltu vandeniu. Sterilizacijos laikas nuo virimo momento yra 5 minutės.

Išimkite iš keptuvės ir į kiekvieną stiklainį supilkite actą.

Užsukite dangtelius, apverskite, apvyniokite ir palikite, kol visiškai atvės.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.