Nustebinkite šeimą kažkuo neįprastu ir išbandykite naują receptą. Mėsos kepsnį galite pagardinti ingredientais, kuriuos žmonės linkę valgyti pusryčiams ar užkandžiams.
Dauguma žmonių yra pripratę prie maisto, kurį valgė nuo mažens su tėvais ir tik retkarčiais išbando ką nors naujo. Tačiau vis dar yra daug žmonių, kurie bijo naujų ingredientų ir nori laikytis to, ką žino . Jei priklausote antrajai grupei, kuriai negaila eksperimentuoti, išbandykite, pavyzdžiui, keptą mėsą su bulvėmis, svogūnais ir pagardintą apelsinu.
Norėdami paruošti, jums reikės kelių ingredientų
- 700 gramų kiaulienos sprandinės
- 3 svogūnai
- 2 gabalėliai apelsino
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
- maltos paprikos pagal skonį
- bazilikas pagal skonį
- aliejaus pagal poreikį
- 5 vnt bulvių
- 70 gramų sviesto
Atsargiai apdorokite žaliavas
Pagal šį receptą jums reikės mėsos ir geriausia, jei perkate geresnės kokybės. Idealiai tinka sultinga sprandinė, kuri tinka ir kepimui. Mėsą reikia nuplauti ir apdoroti supjaustant stambesniais kubeliais, kuriuos dėsite į gilesnį dubenį. Tada pradėkite dirbti su svogūnu . Tiesiog nulupkite, supjaustykite didesniais gabalėliais ir sudėkite į dubenį su mėsa. Svogūnus galite sumaišyti su mėsa, o vėliau pagardinti pipirais, druska, baziliku ir malta saldžiąja paprika pagal savo skonį. Tada vėl sumaišykite.

Lengvai pakepinkite mėsą
Į keptuvę įpilkite nedidelį kiekį aliejaus ir leiskite įkaisti. Kai pajusite, kad aliejus įkaista, supilkite visą dubenėlio turinį į keptuvę, kurioje yra mėsa su svogūnais ir prieskoniais . Pirmiausia kepkite greitai ir greitai, todėl mėsa bus minkšta. Po kurio laiko sumažinkite ugnį, uždenkite keptuvę dangčiu ir palikite troškintis apie 10 minučių.

Sudėkite griežinėliais pjaustytus apelsinus
Kol mėsa troškina, turite laiko paruošti kitus ingredientus. Tai yra apelsinai, kurių neturėtumėte apdoroti chemiškai. Šiam receptui būtina juos naudoti su žievele. Apelsiną supjaustykite plonais apskritimais ir padėkite ant gilios kepimo formos dugno.

Kadangi mėsa jau turėtų būti minkšta, visą keptuvės turinį galite supilti ant apelsinų. Tada uždenkite likusiais apelsino griežinėliais. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C ir kai pasieks norimą temperatūrą, įdėkite į vidų kepimo formą ir kepkite apie 40 min.
Kaip garnyrą rinkitės bulves
Dėl to, kad mėsa kepama, turite laiko paruošti garnyrą. Geriausias pasirinkimas šiam patiekalui – bulvės, kurios taip pat yra sveikos. Jų paruošimas nesudėtingas, nes tereikia nuplauti ir net nereikia lupti. Vietoj to, supjaustykite juos apskritimais ir sudėkite į nedidelę kepimo formą, kurią prieš tai patepkite trupučiu aliejaus. Į vidų sudėkite bulves ir pabarstykite mėgstamais prieskoniais. Galiausiai į mėsą galima įdėti dubenį su bulvėmis ir kepti apie 30 min.

Dabar jūs beveik baigėte
Bulvės turi būti orkaitėje 30 minučių, o mėsa – 40 minučių. Kai šis laikas praeis, galite išimti du kepimo dubenėlius su ingredientais. Abu turi būti gražiai minkšti ir gali būti patiekiami šilti. Jei jums nepatinka prieskoniai ant mėsos, galite jį pakeisti bet kuriuo kitu, kuris jums patinka.
