Baklažanai jau seniai buvo idealus žiemos konservavimo pagrindas, tokie užkandžiai visada yra labai populiarūs tarp visų aštrių ir pikantiškų salotų gerbėjų. Receptas paprastas, bet rezultatas jums tikrai patiks.
Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:
baklažanai, 2 kg;
saldžiosios paprikos, 500 g;
pomidorai, 300 g;
česnakai, 1 galva;
cukraus, 3 šaukštai;
druskos, 2 v.š.;
actas 9%, 80 ml;
aitriųjų pipirų ir petražolių pagal skonį.
Virimo procesas
Iš tokio ingredientų kiekio gaunu 5 indelius po 500 g.
Baklažanus supjaustykite mažais kubeliais, įberkite druskos ir palikite 30 min. Išsiskyrusias sultis nupilkite.
Pomidorus, saldžiąją papriką, aitriąją papriką ir česnaką sumalkite blenderiu arba mėsmale.
Smulkiai supjaustykite petražolių kekę.
Susmulkintas daržoves sumaišykite su petražolėmis, druska ir cukrumi, actu.
Gerai išspaudę baklažanus apšlakstykite arba patepkite augaliniu aliejumi ir apkepkite iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Baklažanus sudėkite į švarius stiklainius, o ant viršaus paskleiskite daržovių įdarą.
Uždenkite stiklainius dangteliais ir sudėkite į puodą ant rankšluosčio ir užpilkite šiltu vandeniu iki stiklainių pakabų.
Sterilizuokite nuo to momento, kai vanduo užvirs 15 minučių.
Užsukite dangtelius, apverskite stiklainius ir suvyniokite, kol atvės.
Konservus laikykite vėsioje ir tamsioje vietoje.
Jums tikrai patiks valgyti šiuos baklažanus: aromatingus, aštrius, pikantiškus ir labai apetiškus, kuriuos galima tiesiog patiekti su bulvių koše arba keptomis bulvėmis.