Marinuoti agurkai žiemai: mūsų šeimos receptas! Mes taip gaminame daugiau nei 40 metų ir recepto nekeisime.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Šie agurkai išeina lygiai tokie patys kaip statinėje, labai aromatingi ir traškūs. Patiekiu kaip užkandį ir dedu į salotas, pasirodo tiesiog tobula.

Norėdami paruošti, jums reikės šių ingredientų:

– agurkai, 2 kg;

-česnakas, 4 gvazdikėliai;

-krapų skėčiai, 2 vnt;

– krienų, vyšnių, serbentų lapai;

– šviežias bazilikas;

-vanduo, 1,5 l;

-druska, 3 šaukštai;

– aitriųjų pipirų pagal skonį;

– aspirinas 2 tabletės.

Virimo procesas

Nuplaukite agurkus, jei jie ilgą laiką buvo pašalinti iš sodo, tada geriau keletą valandų užpilti šaltu švariu vandeniu.

Sūdymui imame didelį indą – puodą ar kitą su dangteliu, taip pat galite sūdyti stiklainiuose, bet jie turi būti sterilizuoti.

Ant dugno sudėkite žalumynus, baziliką, aitriąją papriką ir česnako skilteles.

Sudėkite agurkus.

Vandenį sumaišykite su druska ir užpilkite ant agurkų.

Patarimas: paimkite švarų šaltinio vandenį, labai gerai ištirpinkite druską ir supilkite į daržoves.

Uždenkite dangčiu ir palikite šiltoje patalpoje 2 – 3 dienas, kad fermentuotųsi.

Sūrymą nupilkite ir užvirinkite, suberkite agurkus ir palikite 20 min.

Nupilkite sūrymą ir vėl užvirinkite.

Į kiekvieną stiklainį dedame po 2 – 3 aspirino tabletes ir užpilame karštu sūrymu, užsukame dangtelius ir apverčiame.

Apvyniokite stiklainius, kol atvės.

Saugome rūsyje arba sandėliuke.

Agurkai tiesiog nuostabūs, labai tankūs, traškūs ir aromatingi, idealiai tinka prie virtų ar keptų bulvių, lašinių, rūkytos žuvies.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Taip pat skaitykite:  Kopūstų pyragai yra skanesni nei mėsos pyragai. Šeimos receptas per 5 minutes
Patiko? Pasidalink! Ačiū.