Marinatas dar skanesnis. Marinuoti saldžiarūgščiai agurkai su pomidorais

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Verta paminėti, kad daržovių marinavimas yra tendencija daugelyje Europos ir Azijos šalių. Be to, marinuojamos ne tik daržovės, bet ir vaisiai, mėsa ir net kiaušiniai.

Taip konservuoti daržoves jie mokėjo dar Senovės Egipte. Tada žmonės stengdavosi kuo ilgiau palikti daržoves valgomas. Daržovės ir vaisiai taip pat buvo konservuojami mirusiems valdovams.

Archeologai kapuose rado raugintų agurkų, o tai gana miela ir juokinga.

Verta pakalbėti apie tai, kaip skanu marinuoti agurkų ir pomidorų mišinį.

Litro indelio receptas

Ingredientai marinuotiems agurkams ir pomidorams:

druska – 16 g;
cukrus – 30 g;
sausos garstyčių pupelės – 4 g;
actas 72% – 6 g;
česnakai – 3 gvazdikėliai;
pjaustytų svogūnų – a.š. l.;
kapotų krapų – 2 šaukštai. l.;
lauro lapas – vnt.;
gvazdikėlis – pumpuras;
agurkai – 300 g;
pomidorai – 300 g.
Marinuotų agurkų ir pomidorų paruošimas:

Panardinkite agurkus į vandenį 7 valandoms ir nuplaukite, kad pašalintumėte baltą dangą. Sterilizuokite stiklainius ir dangtelius. Svogūną susmulkinkite plonomis plunksnomis, krapus susmulkinkite, česnaką supjaustykite plonais griežinėliais.

Ant stiklainių dugno lygiomis dalimis išdėliokite česnaką, krapus ir svogūną. Į stiklainį sudėkite lauro lapą, gvazdikėlius ir sausas garstyčių pupeles.

Nuimkite nuo agurkų stiebus ir pusę jų sudėkite į stiklainį. Dantų krapštuku pradurkite kiekvieną pomidorą keliose vietose.

Perpjautus pomidorus dėkite į antrąją stiklainio dalį.

Ant stiklainio viršaus užpilkite druskos ir granuliuoto cukraus.

Acto esenciją supilkite į stiklainį su cukrumi ir druska, užpilkite verdančiu vandeniu iki kaklo. Stiklainį uždarykite dangteliu ir 10 minučių padėkite į puodą su verdančiu vandeniu.

Užvirę vandenį su stiklainiais viduje, palaukite, kol viduje esantys agurkai įgaus alyvuogių atspalvį. Tada galite išimti daržovių stiklainius ir juos susukti.

Taip pat skaitykite:  Aš niekada taip nekepiau vištienos! Mano vyras ir vaikai ašaromis prašo daugiau...

Jei norite, į stiklainius galite įberti aitriosios paprikos. Prieš uždengiant stiklainius rankšluosčiu ir paliekant atvėsti, rekomenduojama juos suplakti.

Ar šis straipsnis Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.