Dalinuosi neįprastos manų košės virimo vištienos sultinyje receptu.
Saldžios manų kruopos gali būti nuobodžios net vaikystėje. Bet iš manų kruopų galite pagaminti tokį sotų ir maistingą patiekalą. Galbūt jūs niekada to nebandėte, o receptas jus sudomins. Tai ne tik košė, bet ir vištienos gabalėliai, pagardinti sviestu ir pabarstyti vitamininiais žalumynais. Laukiu jūsų atsiliepimų!
Ingridientai
- Manų kruopos – 40 g
- Vištienos filė – 150 g
- Vanduo – 450 ml
- Sviestas – 30 g
- Universalūs daržovių prieskoniai – 0,5 a.š. l.
- Žalumynai – 3 šakelės
- Druska – 0,5 šaukštelio.
Kaip virti manų košę su vištiena
Vištienos filė nuplaukite, sudėkite į verdantį vandenį ir virkite 30 minučių.
Likus 5 minutėms iki virimo pabaigos, sultinį pagardinkite daržovių prieskoniais ir druska.
Užpilant reikia paragauti sultinio, kad nebūtų persūdyta ar persūdyta. Jei nenorite naudoti gatavų prieskonių, tiesiog pagardinkite sultinį druska ir ant peilio galo įberkite ciberžolės spalvos.
Paruoštą sultinį nukoškite. Mėsą išdžiovinkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
Sultinį uždėkite ant ugnies ir maišydami lėtai suberkite manų kruopas. Įsitikinkite, kad nesusidaro gabalėlių. Verdame košę, kol sutirštės: apie 5-8 minutes.
Baigiant virti į košę suberti filė gabaliukus. Košę užvirinkite, pavirkite porą minučių ir nukelkite nuo ugnies.
Patiekdami manų kruopas pagardinkite sviestu ir pabarstykite smulkintais žalumynais. Gero apetito!